Fostul manager CEO anunţă o pierdere de 740 de milioane şi insolvenţă

Fostul director al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a anunţat la o emisiune TV că la 31 decembrie 2015 compania înregistrează o pierdere de 740 de milioane de lei noi. Actualul manager Ciobotărică a promis că va prezenta rezultatele companiei în jurul datei de 15 ianuarie, dar Ciurel i-a luat-o înainte. Şocant este că Ciurel spune că la 11 luni avea un profit din exploatare de 300 de milioane de lei. Ciurel a fost revocat pe 4 decembrie şi în numai trei săptămâni Ciobotărică ar fi produs o pierdere artificială care ar duce compania în pragul insolvenţei. Reamintim că Ciurel a produs şi în 2014 pierderi uriaşe pentru companie, de circa 150 de milioane de euro.

Laurenţiu Ciurel a declarat la TV Sud că noul director Laurenţiu Ciobotărică a scos compania pe pierdere pentru a se justifica schimbarea sa din funcţie, dar şi pentru a duce societatea în insolvenţă.

Insolvenţă în luna mai

“Închideam anul cu un profit din exploatare de 300 de milioane de lei şi un profit brut undeva de peste 100 de milioane. Ei, nu mai puteai justifica schimbarea lui Ciurel când încheia anul cu asemenea cifre”, spune Laurenţiu Ciurel. El a mai povestit un episod în care a fost împreună cu Ciobotărică la bănci pentru a convinge reprezentanţii acestora că vor fi pe profit, iar după aceea l-a anunţat că va fi pe minus. “Ştiţi, trebuie să încheiem pe minus, nu am cum... Cum? Au apărut nişte chestii, la 12 luni nu e totuna ca la 11 luni. Ca să văd închiderea de sfârşit de an făcută acum trei zile în care anul 2015, anul condus de mine, se termină cu o pierdere, ţineţi-vă bine, nu e glumă, de la profitul de 300 de milioane la o pierdere de 740 de milioane de lei”, a declarat Ciurel. „Am rămas tablou, de unde e pierderea asta? Pierderea este din provizioane. Provizioanele sunt 740 de milioane, din care 448 de milioane sunt provizioane de risc şi cheltuieli. Pierderea este artificială, inventată”, a continuat el.

Ciurel mai spune că în luna mai CE Oltenia va intra în insolvenţă: „O pierdere cât mai mare ca să justifice schimbarea lui Ciurel şi pentru că interesul este retragerea unor finanţatori, asta înseamnă a unor zeci spre sute de milioane de euro, intrarea în incapacitate de plată pentru că vine vârful de bănci din aprilie şi probabil în luna mai intrarea în insolvenţă”. Laurenţiu Ciurel a mai declarat că va anunţa Curtea de Conturi pentru că actuala conducere a diminuat în mod intenţionat profitul.

„Constat cu frustrare, durere, surprindere, toate lucrurile pe care le-am făcut alături de colegii mei sunt îndepărtate şi toate structurile pe care le-am creat sunt dizolvate, se lucrează la fostele EMC-uri, oameni pe care cu greu i-am îndepărtat din firmă şi am reuşit să scap sunt readuşi, începe aceeaşi cârdăşie sindicală”.

Laurenţiu Ciurel, fost director CEO

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: