Cât pierd LPF şi cluburile de fotbal din drepturile tv

O analiză recentă a analiştilor gsp.ro scoate la iveală pierderi uriașe pentru LPF și pentru cluburile de fotbal din România. Liga 1 a fost suspendată de cel puțin până pe 31 martie, dar sunt premise să se prelungească  sau chiar să se anuleze competiţia.

Liga Profesionistă a încercat cât a putut să amâne oprirea campionatului, presată de contractul de drepturi TV pentru acest  sezon. Dacă nu se va mai putea continua competiția, LPF va pierde un sfert din totalul de 28 de milioane de euro, cât primea pentru un sezon întreg.

Dacă criza cauzată  de coronavirus nu va trece la timp pentru ca sezonul să fie reluat și dus până la capăt, suma  pierdută este de 7,5 milioane de euro. „E vorba despre 27 la sută din valoarea totală de 28 de milioane de euro pe care o au drepturile TV pentru o competiție întreagă. Până acum, au fost disputate 196 de partide dintre cele 268 care compun campionatul complet. Pierderea de 7,5 milioane de euro ar însemna o medie de 530.000 de euro de fiecare club”,a calculat gsp.

Suma ar conta foarte mult pentru cluburile care  trebuie să achite salariile până la 30 iunie, fără să poată termina competiția și fără să mai încaseze toți banii.

Banii din biletele vândute nu reprezentau, oricum, o sumă semnificativă din bugetele cluburilor, cu unele excepții. Doar Craiova avea constant mulți spectatori în tribune, deci încasa mai mulți bani decât primeau formațiile obișnuite din Liga 1.

Vizualizări: 436

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: