Câtă nesimțire! Încasează mii de lei să țină candidații la secret

Atitudine sfidătoare a membrilor Biroului Electoral de Circumscripție din Motru, județul Gorj. Redacția Pandurul a trimis solicitări de informații către toate birourile electorale din localități, pentru a afla și pe cale oficială, nu doar pe surse politice, candidații la funcțiile de primar și partidele care îi susțin.

Mai mult de trei sferturi dintre birouri au răspuns prompt, alte câteva la a doua solicitare, iar unele deloc. O atitudine sfidătoare au avut însă cei de la Biroul Electoral din Motru, care ne-au transmis că listele sunt afișate la primărie și le putem consulta acolo. Nesimțirea este cu atât mai mare cu cât toate instituțiile din țara asta au înțeles că, în timp de pandemie, nu pot pune oamenii pe drumuri.

"Referitor la solicitarea dumneavoastră vă informăm că, în baza liberului acces la informațiile de interes public, informațiile solicitate de dumneavoastră sunt afișate la sediul primăriei municipiului Motru pentru consultare, și, de asemenea au transmise către BEJ Gorj", este răspunsul primit de ziarul Pandurul de la Biroul Electoral din Motru.

Fiecare birou electoral este format din mai multe persoane și fiecare dintre aceste persoane primește câteva mii de lei în câteva săptămâni. Treaba lor este să verifice dosarele de candidatură, să soluționeze contestații dacă sunt, să răspundă la întrebările presei. Cei de la Motru cred că sunt plătiți să doarmă și ar vrea să le facă treaba cei de la Biroul Electoral Județean Gorj.

Primarul din Motru, Gigel Jianu, aflat în izolare la domiciliu, a spus că regretă situația. "Nu știu de ce au făcut asta. Este o doamnă Iorga acolo, de la Direcția Publică. Putea să ceară și un ziar din București informații, îi punea pe ziariștii de acolo să vină la Motru? Suntem 11 candidați", a spus Jianu.

Candidații pe care i-am aflat din surse deschise sunt:

Gigel Jianu (PNL)

Cosmin Morega (PSD)

Ilie Petrescu (ALDE)

Florin Preda-Dochinoiu (USR)

Petre Cristian Jianu (ADN)

Nicu Bunoaica (PER)

Cristinel Tutunaru (Pro România)

Constantin David (PMP)

Dan Cristinel Globașu (PPUsl)

Vizualizări: 2,623

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: