Cinci candidați pentru Primăria Rovinari

Robert Filip candidează pentru al doilea mandat de primar la Rovinari, de data aceasta din partea PNL, după ce pe primul l-a câștigat susținut de ALDE.

Filip are patru contracandidați: Constantin Pistolea (PSD), Laurențiu Chivu (Pro România), Ileana Crețan (ALDE), Alexandru Nedelcu (PMP).

Acum patru ani a fost o bătălie extrem de disputată la Rovinari, între Filip - atunci la ALDE și Chivu - atunci la PNL. Pe finalul campaniei, Chivu a părut a fi sabotat de liderii propriului partid. Cert este că a pierdut bătălia și, după patru ani de opoziție, s-a trezit dat la o parte de PNL, filiala fiind preluată de Filip.

Chivu s-a mutat la Pro România, îl atacă în continuare pe Filip, dar este improbabil să îi mai pună probleme de această dată. Cei câțiva investitori care au deschis sau urmează să deschidă fabrici la Rovinari au creat mii de locuri de muncă în zonă, ceea ce nu s-a întâmplat în multe locuri din județ.

La prima candidatură este doar Constantin Pistolea de la PSD, un inginer din minerit, care nu s-a remarcat în prima parte a campaniei.

Filip pare câștigător sigur la Rovinari, iar Chivu ar putea duce Pro România în fața PSD în această localitate.

Rezultate alegeri locale 2016

Filip Robert-Dorin (ALDE) - 2212
Chivu Laurentiu (PNL) - 1958

Staicu Eugeniu-Mihai (PSD) - 373

Duta Nelu-Alin (PRU) - 302
Nedelcu Alexandru (PMP) - 152
Cretan Ileana (PRM) - 79
Delcea Stefan (PND) - 111
Vulpe Mirel (BUN) - 75

Argintaru Ovidiu (UNPR) - 48


 

Vizualizări: 2,693

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: