Profesor: Ar fi bine să se amâne școala până la 1 octombrie

Fostul inspector școlar general din Gorj, Ion Ișfan, a propus să se amâne redeschiderea școlilor cu două săptămâni. Ișfan a explicat că profesorii și părinții elevilor se tem de perioada în care vor avea loc alegerile în școlile transformate în secții de vot. Vor veni mulți alegători la urne și nu va fi timp suficient pentru dezinfecția sălilor de curs pentru a-i primi pe elevi, a punctat Ișfan.

Alegerile vin cu emoții pentru dascăli. Trebuie organizate secțiile de votare în aproape toate școlile din județ și va mai fi nevoie de câteva zile în plus și după finalizarea votului pentru ca sălile să fie dezinfectate. Ion Ișfan a explicat că soluția cea mai potrivită ar fi ca școala să fie amânată până la 1 octombrie ca atât dascălii, cât și părinții și elevii să fie siguri că unitățile de învățământ s-au dezinfectat ca la carte și nu sunt expuși riscului de infectare.

 „Este o stare de neliniște în rândul profesorilor. Nu se discută nimic despre acele măști care sunt obligatorii din ce văd în ghidurile pe care le-au trimis prin școli cei de la Minister. În perioada aceasta se vor organiza și alegerile locale. M-ar bucura dacă doamna ministru ar înțelege că nu poți să organizezi și alegeri, să dai drumul și la cursuri în aceeași perioadă pentru că în toate unitățile de învățământ sunt organizate și secții de vot. Atunci va fi o săptămână din septembrie, înainte de 27, până organizează cabinele, dotează cu cabine, documente și mai trebuie câteva zile, după 27 septembrie, când vor trebui igienizate unitățile de învățământ, că a fost atâta lume acolo”, a declarat Ion Ișfan, fostul inspector școlar general al ISJ Gorj.

Așa că Ișfan a propus ca și școala să înceapă odată cu facultatea. „Eu le propun să amâne începerea cursurilor până la 1 octombrie, să o facă împreună cu învățământul universitar. Ar fi un lucru bun și cred că oamenii ar fi mult mai liniștiți din acest punct de vedere pentru că va fi o mare problemă și cu persoanele care vor intra în unitățile de învățământ în perioada alegerilor locale”, a mai spus Ișfan.

Nici până acum, autoritățile nu au anunțat oficial cum va începe școala în județul Gorj. Cert este că mMinisterul a dat mână liberă celor din teritoriu să se organizeze în funcție de situația epidemiologică din localitate.

Vizualizări: 1,953

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: