Catalogul de la Forestier bagă vrajbă între cele două directoare

Catalogul dispărut în urmă cu mai bine de o lună de la Liceul Forestier a apărut de nicăieri vineri dimineaţa. Interesant este că acesta era în dulapul unei clase de unde au început căutările. Instalatorul a fost cel care a dat peste document în timp ce mai repara câte ceva prin clasă. Apariţia catalogului nu a stins însă divergenţele dintre cele două directoare ale liceului, ba chiar le-a majorat. Directoarea adjunctă, Olimpia Ruşescu, spune că directoarea liceului, Rodica Oprea, ar fi înscenat dispariţia catalogului pentru a-i face rău. Mai mult, Inspectoratul Judeţean Gorj a sancţionat directoarea instituţiei joi, iar vineri catalogul a apărut.

La sfârşitul lunii iulie, catalogul clasei a IX-a de la liceul Forestier din Târgu Jiu a dispărut fără urmă chiar de la directoare din birou. Vineri dimineaţa, când a vrut să repare uşile unui dulap dintr-o clasă, un muncitor al liceului a găsit catalogul. „Eram în clasă să repar uşile, că le mai rup elevii. Când am deschis uşile dulapului am văzut un catalog înăuntru. Mi-am dat seama despre ce catalog e vorba, de aceea nici nu l-am atins şi am chemat imediat directoarea”, declară Constantin Olaru, instalatorul unităţii de învăţământ.

Cine a furat catalogul?

De aici au pornit acuzele. Olimpia Ruşescu, directoarea adjunctă a licelui, spune că şefa instituţiei, Rodica Oprea, este cea care a luat catalogul pentru a-i crea probleme. Ruşescu este foarte supărată pentru că doar ea a fost supusă testului poligraf. „Vă spun clar că Oprea nu e străină de această dispariţie. Pur şi simplu a vrut să-mi facă mie rău de aceea l-a ascuns până acum. Cum de numai eu am fost testată cu aparatul poligraf, iar dumneaei nu- Nu se poate să nu fi ştiut de catalog, dacă era la ea în birou-”, susţine Olimpia Ruşescu, directoarea adjunctă a Liceului Forestier.

La rândul său Rodica Oprea se apără şi spune că nu ar fi putut face aşa ceva, atâta timp cât ea a fost prima trasă la răspundere când a dispărut catalogul. Ca şi colegii săi, aceasta susţine că a rămas uimită când a aflat de apariţia catalogul, dar nu are încă nicio bănuială. „Vă daţi seama că am rămas mască atunci când m-au sunat colegii de la şcoală să-mi spună că s-a găsit catalogul. Cum poate să spună cineva că l-am luat eu, dacă eu am fost prima interogată când s-a pierdut catalogul, pentru că a fost luat de la mine din birou. Ce, eu îmi fac rău singură, sau cum-”, se apără Rodica Oprea, directoarea liceului.

Sancţiune cu consecinţe

Pentru a elucida misterul dispariţiei catalogului, la faţa locului au mers şi poliţiştii criminalişti din cadrul IPJ Gorj, care vor face cercetări în vederea stabilirii persoanei care a ascuns catalogul mai bine de o lună.  

În paralel cu poliţia, Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj a  demarat o anchetă pentru depistarea vinovatului. Chiar joi ISJ Gorj i-a aplicat directoarei o sancţiune cu avertisment. „Joi a avut loc o şedinţă a consiliului administrativ. Noi după dispariţia catalogului am demarat o anchetă administrativă, comisia şi-a prezentat raportul şi în cadrul şedinţei de joi s-a dispus sancţionarea doamnei director cu avertisment, iar imediat după aceasta a apărut catalogul”, susţine Gheorghe Mitescu, inspectorul general adjunct ISJ Gorj.

Inspectorul adjunct de la ISJ Gorj mai spune că cel care va fi găsit vinovat de dispariţia catalogului riscă să fie exclus din sistem. Catalogul de la Liceul Forestier a dispărut în data de 20 iulie.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: