Ce le-a promis ministrul Energiei sindicaliștilor și ce planuri are pentru noii salariați 

Vești bune de la Ministerul Energiei. Virgil Popescu le-ar fi promis liderilor de sindicat care au fost la București, în această săptămână, că vor fi prelungite contractele de muncă ale noilor salariati ai companiei și că va rediscuta planul de restructurare cu oficialii Comisiei Europene în contextul crizei energetice pe care o traversăm. 


Jan Popescu, unul dintre liderii de sindicat care au participat la discuțiile cu ministrul Energiei, a vorbit despre cel mai mare câștig pe care îl au angajații companiei în urma acestei întâlniri.  "Principalul câștig: ministrul Energiei și-a asumat ca va întreprinde toate masurile la Bruxelles, pentru adaptarea planului de restructurare la noile condiții de piață, la cererea de energie pe care o avem. Pentru 2022, nicio concediere nu va avea loc decât benevol. Acei salariați, cei 2.000 care erau prinși, cu excepția celor 500 de la Craiova II, care se va externaliza, inclusiv cei care îndeplinesc condițiile de pensionare în anul 2022 și nu vor sa părăsească aceasta societate vor fi păstrați", a explicat Jan Popescu, președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia. 


În plus, ultimii angajați din producție, care au semnat contracte de muncă doar până la finalul lui 2022 vor fi păstrați în companie, ar mai fi dat asigurări ministrul. "Acei salariați care au fost angajați pe perioada determinata, până la 31 decembrie, vor fi păstrați și după aceasta data. Asta înseamnă adaptarea planului de restructurare", a mai declarat Jan Popescu. 


Promisiuni au venit și privind investițiile în cariere și termocentrale. "Și-a asumat ca vor continua investițiile. Lucrările la blocul 5 s-au urgentat. Deja se lucrează la achizitii, investiții. Multe lucruri au fost blocate", a mai spus Popescu, la Radio Infinit.


Ministrul Virgil Popescu este așteptat, luna viitoare, la Termocentrala Rovinari.

Vizualizări: 2,663

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: