Câte linguri de griș se pun pentru prepararea găluștelor!

Pentru a avea parte de cele mai bune rezultate când prepari găluște trebuie să respecți cu mare atenție rețeta și cantitățile. Nu ai nevoie de multe ingrediente pentru a putea să pregătești cea mai bună supă de găluște.

Supa de găluște este iubită de cei mici și cei mari fiind extrem de populară printre preparatele din bucătăria gospodinelor. Este un preparat care se pregătește rapid și care nu necesită multe ingrediente pentru a avea cele mai gustoase rezultate.

Găluștele sunt delicioase, însă necesită multă atenție pentru a putea fi preparate. Ai nevoie de o cantitate exactă de griș pentru a obține găluște moi și pufoase. Dacă pui o cantitate mult prea mare de griș, atunci s-ar putea să descoperi că găluștele tale sunt tari și nu au gustul la care te-ai fi așteptat.

Multe gospodine aleg să prepare găluștele punând ingredientele fără să le măsoare înainte. Sigur, experiența își poate spune cuvântul, însă în cele mai multe situații de acest fel, găluștele nu vor ieși moi și pufoase.

Pentru prepararea găluștelor trebuie să folosești cantități cât mai exacte. Dacă vei pune prea puțin griș în compoziție, atunci găluștele nu își vor păstra forma și se vor sfărâma cu rapiditate. În schimb, dacă pui prea mult griș, atunci găluștele nu se vor umfla și vor rămâne tari. Rețeta clasică de preparare a găluștelor spune că grișul și oul din compoziție ar trebui să aibă o cantitate identică. Măsoară ce greutate are oul pe care urmează să-l folosești, apoi folosește din nou cântarul de bucătărie pentru a stabili aceeași cantitate de griș.

La un ou de dimensiuni medii, vei avea nevoie în jur de cinci lingurițe de griș. Pentru reușita găluștelor tale, adaugă în compoziție și puțină sare, dar și un vârf de bicarbonat de sodiu. Acesta va face găluștele să fie mult mai moi și mai pufoase.

Ingrediente:

    50 gr de unt

    2 ouă

    150 ml de lapte

    300 gr de griș

    1 linguriță de praf de copt

    un vârf de bicarbonat de sodiu

    sare și piper după gust

Mod de preparare:

Pentru a pregăti găluștele trebuie să măsori cu mare atenție ingredientele. Mai apoi, pune o oală cu aproximativ doi litri de apă la fiert. Adaugă în apa pe care ai pus-o la fiert și o linguriță de sare. Într-un bol pune untul, cele două ouă, sarea și piperul și amestecă-le bine.

Apoi adaugă laptele, grișul, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Omogenizează foarte bine amestecul de ingrediente. Când apa fierbe ia câte o lingură din compoziție și începe să o scufunzi în aceasta. Fierbe găluștele până când acestea încep să se ridice singure la suprafață.

Mai apoi ia-le cu o spumieră din apa fierbinte și presară peste ele verdeață tocată. 

Vizualizări: 12,045

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: