Câte ouă pot fi consumate pe zi

Ouăle se numără printre cele mai populare și complete alimente, dar nu pot fi consumate în orice cantitate. În anumite zone în care ouăle sunt accesibile, mulți oameni le consumă în mod regulat sau chiar zilnic.

Ouăle sunt foarte nutritive, bogate în vitamine, minerale, antioxidanți, proteine și grăsimi. Acestea sunt recomandate și atunci când vrei să pierzi în greutate pentru că  sunt pline cu proteine și te pot menține sătul mai mult timp.

Un ou fiert tare de mărime medie este sărac în calorii. Mulți îl aleg, ca gustare de seară sau îl includ la masa de după antrenament. Dar, dacă consumi prea multe ouă într-o zi acest lucru poate să dăuneze pentru sănătate.

Pentru a înțelege câte ouă poți mânca în siguranță într-o zi este nevoie de sfatul unui nutriționist. Ouăle sunt mai bogate în colesterol decât multe alte alimente. Cu toate acestea, ele sunt pline de compuși bioactivi benefici și de alți nutrienți care luptă împotriva bolilor.

Cercetări recente sugerează că legătura dintre consumul de ouă și riscul ridicat de boli de inimă ar putea să nu fie atât de puternică pe cât se credea cândva.

Multe ghiduri și recomandări de sănătate au diminuat restricțiile pe care le stabileau cândva în jurul consumului de ouă.

Oul este unul dintre cele mai nutritive alimente de pe planetă. Oul ar trebui să facă parte dintr-o dietă bine echilibrată. Un ou are în jur de 200 mg de colesterol, dar cercetările arată că aportul de colesterol din alimentație nu are un impact direct asupra colesterolului din sânge.

Persoanele care se întreabă câte ouă poți mânca pe zi, ar trebui să știe că numărul acestora este de aproximativ 1-2 ouă pe zi, pentru că acest consum nu va lăsa niciun efect secundar asupra organismului.

Consumul de ouă în exces va avea un impact negativ asupra organismului. În primul rând ouăle sunt bogate în proteine, așa că dacă se consumă prea multe vor pune o sarcină în plus asupra rinichilor.

Vizualizări: 1,718

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: