Smoothie cu pătrunjel şi banane pentru detoxifiere

Detoxifierea organismului se practică de regulă primăvara, atunci când şi natura oferă numeroase ingrediente care ajută la curăţirea corpului de toxine. Părtunjelul, spanacul, leurda sau chiar banala salată verde ajută la eliminarea toxinelor dacă le consumaţi în smoothie, la micul dejun sau chiar şi seara.

Pentru detoxifiere puteţi alege orice fel de verdeţuri, de la pătrunjel la leurdă, urzici, spanac, lobodă sau mentă proaspătă, iar ca şi consumul acestora să fie plăcut se pot face combinaţii în smoothie cu fructele preferate.

Pătrunjelul este o plantă folosită la mâncăruri, dar nu este pe placul tutror. Ca să puteţi să îl folosiţi cu succes la detoxifierea de primăvară acesta trebuie combinat cu banane, portocale, kiwi şi mentă.

Ingrediente:

    o banană

    o portocală

    un kiwi

    o legătură de pătrunjel

    2 frunze de mentă

    200 ml de apă sau lapte de migdale

Mod de pregătire: Se spală şi se curăţă fructele şi pătrunjelul şi se pun toate ingredientele în bolul robotului și când ajung la textura dorită se toarnă în pahare.

Repetaţi reţeta de două  sau trei ori pe săptămână pe perioada de primăvară.

Pătrunjelul are multiple calități și contribuie la ameliorarea multor probleme ale organismului uman, de la anemie, oboseală, boli renale și reumatism. În plus pătrunjelul stimulează sistemul imunitar iar clorofila pe care o conține are capacități antibacteriene și antifungice.

Vizualizări: 1,296

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: