Câte salarii compensatorii vor primi disponibilizații CEO

Criteriile de selecție a salariaților concediați au fost discutate în comisia formată între sindicate și administrație CE Oltenia, dar nu a fost luată o decizie. Nu s-a hotărât nici câte salarii compensatorii vor primi, însă au fost discuții și pe această temă. Cele mai multe, opt sau nouă, vor primi cei care pleacă voluntar din societate.

Potrivit informațiilor luate din rândul sindicatelor, criteriile nu se schimbă mult, în sensul că vor pleca pensionabilii până la 31 decembrie 2019 și voluntarii. Federația Națională Mine Energie a propus ca pe listă să fie și cei care au încasat o dată plăți compensatorii și apoi au fost reangajați. Celelalte trei federații, Univers, Petrom și Energetica, au respins propunerea, iar ele au majoritate. Cât despre plăți compensatorii, se pare că vor fi între unu și nouă. Un salariu mediu brut pe unitate pentru salariații care vor îndeplini condițiile de pensionare până la 30 aprilie 2018, trei salarii pentru angajaţii care vor îndeplini condițiile de pensionare până la 30 aprilie 2019, șase salarii pentru cei care vor îndeplini condițiile de pensionare în intervalul 1 mai-31 decembrie 2019 și nouă salarii medii brute pe unitate pentru voluntari. În plus, ei vor beneficia de venit de completare și ajutor de șomaj.

Dat fiind că a fost extinsă perioada în care aceștia trebuie să îndeplinească condiția de pensionare, s-a ajuns la numărul de 632 de pensionabili. Restul vor fi de la TESA și voluntari.

Vizualizări: 5,074

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: