Concurență acerbă pentru un post la Șomaj

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj păstrează deschis punctul de lucru de la Motru. Conducerea instituției a selectat un grup de salariați care fac cu rândul pentru a asigura măcar o zi pe săptămână permanența la Motru. În acest sens, instituția a și scos la concurs un post de consilier superior pentru care s-au înscris până acum șapte persoane.

Concurență acerbă pentru un post de consilier superior la AJOFM Gorj. Nu mai puțin de șapte persoane s-au înscris până la această dată la concurs, însă lista înscrierilor rămâne deschisă până pe 22 martie. Potrivit directorului instituției, este nevoie de personal pentru a putea asigura în continuare funcționalitatea punctului de lucru de la Motru. „Nu am închis acest punct de lucru, am stabilit cu colegii ca, prin rotație, o zi pe săptămână, să se deplaseze la punctul de lucru Motru pentru a aplica viza lunară, pentru adeverințe, pentru preluarea de dosare. Miercuri am avut patru colegi la Motru pentru că au avut de oferit servicii de preconcediere celor care sunt concediați de la Cazare Cantine Motru”, a spus Romeo Chiriac, șeful AJOFM Gorj.

Când are loc concursul

Concursul pentru postul de consilier superior va avea loc pe 18 aprilie, proba scrisă. „Este un post de consilier clasa I, grad profesional superior la Compartimentul Înregistrare și Stabilire Drepturi Șomeri. Și această persoană care va câștiga, după ce va fi instruită pe aplicația informatică, cu siguranță va face parte din lotul acesta care prin rotație merge la Motru, până când vom rezolva definitiv problema acolo”, a mai spus directorul AJOFM Gorj, Romeo Chiriac, care a făcut demersuri în vederea deblocării și a altor posturi.

Agenţia de şomaj din Motru a fost închisă, după angajaţii au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, pentru întocmirea de dosare de şomaj false. Ulterior, salariaţii AJOFM au fost plasaţi sub control judiciar.

Vizualizări: 898

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: