Licitația pentru pază, în evaluare. CEO prelungește contractele!

CE Oltenia prelungește contractele cu firmele de pază, deși a fost organizată o licitație pentru desemnarea unei firme, iar câștigătorul ar fi trebuit anunțat de aproape o lună. Ofertele sunt și acum în evaluare. 

Contractul pentru paza de la CE Oltenia este colosal, de aproape 20 de milioane de lei. Au fost depuse zeci de oferte pentru cele 22 de loturi, iar bătălia este acerbă. Cert este că ar fi trebuit desemnat câștigătorul încă de pe 17 februarie, dar ofertele sunt încă în evaluare. În mod surprinzător, evaluarea pare să mai dureze vreo două luni, potrivit informațiilor neoficiale din CEO. Surse spun că societatea va prelungi contractul de pază cu actualele firme pentru încă două luni! Practic, cinci din cele 12 luni vor fi efectuate cu aceeași firmă.

Licitația pentru pază a fost mereu una cu scântei, dar anumite firme au reușit să rămână în companie. În timpul licitației pentru pază s-a rupt lanțul de iubire între fostul manager Laurențiu Ciurel și partenerul său Ion Răuț, ultimul fiind obligat să părăsească CEO. Laurențiu Ciobotărică, următorul director, a deblocat problema împărțind loturile între toate firmele înscrise la licitație. Noul director Sorinel Boza pare să nu fi găsit soluția și alege să prelungească prin negociere fără anunț de participare. 

CONTESTAȚIE

Firma Mike Security a formulat contestație împotriva procedurii de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare, organizată de CEO, în vederea atribuirii contractului de achiziție publică având ca obiect „Servicii de pază”, cerându-se anularea procedurii. Răspunsul Consiliului de Soluționare a Contestațiilor a fost negativ. Decizia e dată pe 7 martie.

Vizualizări: 2,196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: