Câte teste s-au făcut în laboratorul Covid de la Târgu Jiu

Peste 500 de teste pentru depistarea coronavirusului s-au făcut în cadrul laboratorului de genetică moleculară din Târgu Jiu în ultimele luni. Cele mai multe au fost făcute în luna mai, peste 350 de probe. Cele mai multe au fost pentru angajații din cadrul unității.

După multe zile în care laboratorul nu a fost acreditat și altele în care acesta nu a funcționat, conducerea spitalului din Târgu Jiu a făcut un calcul și a anunțat câte teste au fost efectuate în cadrul spitalului.

De când a fost pus în funcțiune laboratorul donat de oamenii de afaceri din județul Gorj, aici s-au făcut 543 de probe pentru depistarea SARS COV-2, după cum a anunțat conducerea unității medicale: „În luna aprilie, s-au lucrat un număr de 191 probe, din care 64 pentru angajaţii din cadrul unităţii şi 127 pentru pacienţi. În luna mai s-au lucrat un număr de 352 probe, din care 189 pentru angajaţii din cadrul unităţii şi 163 pentru pacienţi. Începând cu data de 25.05.2020 Compartimentul de Biologie Moleculară emite buletine de analize semnate şi parafate de medicul din laborator şi de biolog/chimist. Raportarile se vor face zilnic şi către DSP, MS si INSP”, a mai transmis directorul interimar al spitalului, Ovidiu Gheorghe.

Peste 200 de mii de euro au strâns oamenii de afaceri din Gorj și au cumpărat aparatul pentru depistarea coronavirusului, două mii de teste și echipamente medicale pe care le-au donat spitalului. 

Vizualizări: 1,503

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: