Câteva sute de lei în buzunarul fiecărui angajat

Economia la fondul de salarii făcută de Complexul Energetic Oltenia în acest an va fi împărţită salariaţilor în decembrie. Fiecare angajat ar putea să primească în jur de 600 de lei, este estimarea liderului de sindicat Eugen Iovan. Dacă ne raportăm la suma totală anunţată de administraţie, suma ar fi de trei ori mai mică.

Administraţia se fereşte însă să dea cifre exacte. „Avem o economie la fondul de salarii generată de concediile medicale şi de prezenţa la lucru pe cele nouă luni. Nu este foarte mare, dar va fi cu siguranţă distribuită salariaţilor în luna decembrie, aşa cum se va conveni cu sindicatele”, a spus Sorin Olaru, director Resurse Umane.

Estimarea este că suma totală va depăşi 2,6 milioane de lei. „Având în vedere că până la sfârşitul anului vom lucra tot la şapte zile, cu sâmbete şi duminici care trebuie plătite cu sporul de 87,5%, în luna decembrie vom afla cu exactitate suma. A fost o estimare de 2,6 milioane de lei şi am ţinut cont de toate necunoscutele”, a mai spus Olaru. La 13.000 de angajaţi, asta înseamnă o medie de 200 de lei de fiecare.

Olaru a spus că modul în care suma va fi distribuită către salariaţi va fi stabilită, ca în fiecare an, de comun acord cu sindicatele. (A.A.)

Vizualizări: 3,209

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: