Jandarmii, duși la serviciu cu șenilata

Misiune dificilă pentru drumari. Au ajutat toți turiștii care au vrut să coboare din stațiune, dar și pe cei care aveau vacanțe plătite deja de Ziua Îndrăgostiților în stațiunea Rânca. Drumul este, în continuare, închis din cauza viscolului. Utilajele vor intra pe șosea, la deszăpezire, abia miercuri dimineața, dacă vremea va permite.

Zeci de turiști au coborât din stațiune însoțiți de lame într-un moment în care vântul s-a mai potolit. Alții au plecat cu șenilata. Un bărbat care ducea hainele de înmormântare unei bătrâne care s-a stins la spitalul din Novaci a solicitat sprijnul drumarilor. „Nu aveam cum să ajung. Femeia stătea aici, în Rânca. I s-a făcut rău și am dus-o la spital. Am fost anunțați că a decedat și este nevoie să duc hainele la spital, că ea le avea la Rânca. Nu știu cu ce aș fi coborât. Aș fi găsit o soluție chiar dacă este viscol puternic”, a spus bărbatul.

De ajutorul drumarilor au avut nevoie și jandarmii montani. Salvatorii n-ar fi putut ajunge la schimbul de tură dacă n-ar fi urcat cu șenilata. La fel și colegii lor care urmau să coboare în orașul Novaci. „La ce viscol este, jandarmii nu ar fi putut urca altfel în stațiune. O să-i ducem în stațiune la schimbul de tură, apoi îi coborâm și pe colegii lor”, a explicat Cristi Tudor, reprezentantul Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu.

Și mai mulți turiști care s-au așezat la coadă, la ieșirea din orașul Novaci, au reușit să urce la Rânca. Au mers însoțiți de utilaje pentru a nu-și rata vacanța. (A.M.)

Vizualizări: 1,697

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: