Câți bani aruncă drumarii la gunoi în fiecare lună

Tone de gunoaie sunt strânse de angajații de la Drumurile Naționale Târgu Jiu în fiecare lună. Deșeurile sunt adunate de pe marginea șoselelor ori din șanțuri. În fiecare lună, circa 7.000 de lei se duc pe acțiunile de ecologizare, bani pe care compania i-ar putea folosi la întreținerea și repararea drumurilor.

Lunar, în jur de 5 tone de gunoaie strâng drumarii de pe șoselele de care răspund. Vorbim de tot felul de resturi aruncate la voia întâmplării. „Într-o singură zi, am umplut o mașină. Zeci de saci plini cu gunoaie am strâns numai de pe Drumul Național 66, din Rovinari până la Țânțăreni. Cam o tonă de deșeuri strângem în fiecare săptămână. Facem astfel de acțiuni o dată pe săptămână sau chiar mai des dacă e să vorbim de zonele turistice care sunt intens tranzitate. Sunt bani care pur și simplu ajung la groapa de gunoi. Doar Secția de Drumuri Naționale Târgu Jiu cheltuiește, în fiecare lună, în jur de 7.000 de lei să putem duce gunoaiele la groapă. Sunt bani cu care am putea să cumpărăm câte 100 de indicatoare noi și să facem reparații”, a explicat Cristi Tudor, reprezentant al Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu.

Acțiunile de ecologizare sunt decontate tot din banii plătitorilor de taxe. „Banii pentru aceste acțiuni vin tot din fondurile destinate lucrărilor de întreținere și reparații. Deci din banii contribuabililor. Sunt bani pe care i-am putea folosi la altceva. Oamenii, la fel. Am putea folosi acești angajați la alte lucrări, dar ei trebuie să meargă să strângă gunoaiele de pe marginea drumului pentru că încă există șoferi, localnici iresponsabili. Noi le reamintim că drumul nu este tomberon”, a mai transmis Tudor.

În special pe drumurile intens tranzitate, apar gunoaie. Și chiar dacă sunt strânse, altele apar la loc în doar câteva zile. „Am găsit de toate aruncate pe marginea drumului. De la sticle, pachete de țigări goale până la haine, materiale de construcții ori chiuvete, saltele. În cinci minute, am umplut sacul de gunoi”, a spus un drumar care a participat la acțiune.

Vizualizări: 542

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: