Câţi bani cere CE Oltenia de la ziarişti şi de ce!

Complexul Energetic Oltenia şi conducerea executivă a companiei au „calculat“ un prejudiciu de 300.000 de lei în urma apariţiei în presă a unor articole privind contractul de vânzare de cărbune către o firmă de apartament din Constanţa. Aceasta este suma pe care CE Oltenia o cere jurnaliştilor de la Pandurul, Gorjnews şi Tele3, care sunt acuzaţi de „subminarea“ activităţii companiei. CEO solicită ca jurnaliştii vinovaţi, indiferent de la ce instituţie media sunt, să-şi ceară scuze public în Ziarul Gorjnews!!

Pandurul, Ziarul Gorjnews şi postul de televiziune Tele 3 au publicat articole şi au realizat emisiuni despre contractul controversat încheiat de CEO cu o firmă din Constanţa, care exporta cărbune de la noi în Serbia. Sârbii plătesc 34,7 euro pe tona de cărbune, iar CE Oltenia o vinde intermediarului cu 13 euro. „Informaţiile publicate în presă şi online de către pârâţi afectează competitivitatea companiei noastre pe piaţa de energie“, se arată în acţiunea de chemare în judecată a jurnaliştilor. CE Oltenia nu prezintă probe cu privire la prejudiciul constatat ca urmare a apariţiei articolelor în care au fost prezentate şi punctele de vedere ale companiei.

Complexul susţine că subiectul a luat amploare şi a avut influenţe negative asupra societăţii. La cererea de chemare în judecată a ziariştilor din Gorj sunt ataşate articole apărute pe această temă şi în presa centrală, dar şi în ziare din Constanţa, Neamţ etc. Cererea de chemare în judecată este una colectivă şi pune „la grămadă“ jurnaliştii şi ziarele, fără să spună explicit pentru fiecare în parte care sunt motivele pentru care este acţionat în instanţă.

Prin această acţiune, CE Oltenia solicită pe lângă obligarea la plata sumei de 300.000 de lei în solidar şi constatarea încălcării reputaţiei, demnităţii şi onoarei, obligarea pârâţilor să prezinte scuze public faţă de CEO, printr-o scrisoare publică, dar care trebuie să apară în Gorjnews, ziarul condus de Narcis Daju. Tot în Gorjnews trebuie să fie publicată şi hotărârea instanţei!!

Acuzaţi de „subminarea“ CE Oltenia

CE Oltenia consideră că jurnaliştii au avut o „campanie virulentă de denigrare“ prin care s-a urmărit „atingerea gravă a drepturilor nepatrimoniale constând în onoarea,  demnitatea, reputaţia şi imaginea, aparţinând CE Oltenia şi conducerii executive a acesteia“. Compania susţine că articolele apărute în presă sunt „încercări repetate de a submina în orice fel activitatea societăţii“.  

În plus, susţin Laurenţiu Ciurel şi Aurel Medinţu – semnatarii acţiunii - este o reclamă negativă chiar în perioada în care CEO este în plin proces de listare la bursă. „Articolele apărute în presa scrisă, cât şi online sunt publicate cu rea-credinţă influenţând negativ opinia publică cu privire la Societatea Complexul Energetic Oltenia şi constituie o încercare de a submina activitatea societăţii în plin proces de listare“, se arată în acţiune. Reamintim că tot în plin proces de listare la bursă, directorul general al CE Oltenia Laurenţiu Ciurel este urmărit penal de DNA în dosarul fostului ministru Dan Şova, acelaşi Ciurel a fost amendat cu 2.000 de lei de Consiliul de Combatere a Discriminării pentru afirmaţiile făcute în presă la adresa unor angajaţi, complexul a fost şi el amendat pentru că a acordat prime unor persoane şi altora nu, iar tot Directoratul este în instanţă cu acţionarul minoritar, Fondul Proprietatea.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: