Câți bani cere Primăria Târgu Jiu de la Guvern

Pandemia provocată de noul coronavirus a afectat bugetul mai multor primării din Gorj și nu numai. Acum, edilii așteaptă o rectificare de la guvern. Nici primăria din Târgu Jiu nu stă mai bine cu banii în această perioadă. Primarul Romanescu spune ca ar avea nevoie de 30 de milioane de lei.

Unitățile administrativ teritoriale din județul Gorj au fost afectate de criza Covid-19. Cheltuielile au fost mari, iar conturile sunt aproape goale. Primăria municipiului Târgu Jiu ar avea nevoie de 30 de milioane de lei pentru lucrările pe care le are în execuție, spune edilul Marcel Romanescu.

”Am trimis o adresă la Ministerul de Finanțe și către Guvernul României, în care solicităm aproximativ 30 de milioane de lei pentru repartiția pe care am primit-o până acum, care nu este în parametrii prevăzuți în legea bugetului de stat și pentru lucrările pe care le avem în execuție”, a spus primarul Târgu Jiului, Marcel Romanescu.

De asemenea, edilul a mai afirmat și faptul că primăria înregistrează un deficit de 15 milioane de lei. ”Nu știm dacă vom primi în integralitate această sumă, dar cred că va fi făcută o compensare pentru toate autoritățile publice locale, ținând cont de faptul că doar Primăria Municipiului Târgu Jiu înregistrează un deficit din repartiția de la bugetul de stat pe impozit pe venit și pe impozit pe salarii de 15 milioane de lei, pe primul trimestru. Acest deficit va crește în perioada imediat următoare”, a mai afirmat Romanescu.

Primarul spune că nu vor fi probleme, în cazul în care suma cerută nu va fi primită în integralitate.

Vizualizări: 889

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: