Primarul a pus gând rău magazinelor second-hand

Magazinele second-hand din zona centrală a municipiului Târgu Jiu ar putea să dispară începând de anul viitor. Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu, spune că nu își mai dorește magazine de acest fel în centrul orașului, însă decizia trebuie să fie bine gândită.

Edilul spune că a avut foarte multe discuții cu tinerii din Târgu Jiu, iar aceștia își doresc ca zona centrală să fie una de promenadă, fără magazine cu haine la mâna a doua. Se poate face în mod treptat, cu o hotărâre de consiliu local, afirmă primarul.

”Am avut foarte multe discuții, mai ales cu tinerii, care mi-au spus că centrul orașului ar trebui să fie doar cu terase, să devină zonă de promenadă. Fără magazine second hand. O să iau în considerare nivelul de trai. La începutul mandatului următor, când o să am majoritate în Consiliul Local, o să vin cu un proiect de hotărâre, însă trebuie să existe o predictibilitate”, a spus Marcel Romanescu, la Accent Tv.

De asemenea, o să existe un termen atât pentru comercianți, cât și pentru proprietarii spațiilor respective. ”Voi da un termen în care patronii acestor magazine să își găsească o altă locație și un termen pentru proprietarii spațiilor, pentru a-și găsi o altă utilitate. Ar fi incorect ca într-un termen scurt să le spun oamenilor că trebuie să elibereze centrul orașului. Pot să las un termen de 1 an și jumătate sau de 2 ani”, a mai afirmat primarul Romanescu.

În prezent, peste 10 astfel de magazine funcționează pe Calea Eroilor și în zona pietonală din centrul Târgu Jiului.

Vizualizări: 6,299

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: