Școală care nu a fost reabilitată de 60 de ani

Și în 2020, sunt școli care au rămas înțepenite în Evul Mediu, cu toalete în fundul curții și cu pereți crăpați ori țigle care stau să cadă de pe acoperiș. Regăsim o astfel de situație la câțiva pași de Târgu Jiu, în comuna Scoarța. Cea mai mare școală din localitate a intrat, de joi, în reparații capitale. De 60 de ani nu a mai fost modernizată. Fondurile au fost obținute recent și acum a venit la muncă și firma constructoare.

La școala din comuna Scoarța învață circa 150 de elevi. Revenirea celor din clasa a opta la pregătire a coincis cu momentul în care a început reabilitarea școlii.

Autoritățile dau asigurări că lucrările vor fi gata până în toamnă și elevii nu se vor întoarce să împartă școala cu muncitorii. „De 50-60 de ani, școlile din Scoarța au fost lăsate deoparte. Joi, școala din centru, pe lângă care trec în fiecare zi și eram supărat și pe mine, a intrat în reabilitare. Avem oameni la decopertare la acoperiș. Am început cu acoperișul. Celelalte lucrări se pot executa și în condiții mai vitrege, de ploaie sau alte condiții. Deja materialele au sosit. Lucrăm etapizat”, a explicat primarul Ion Stamatoiu.

Investiția se ridică la 700 de mii de lei. Inițial a fost estimată la 500 de mii, dar niciun constructor nu s-a încumetat să se prezinte la licitație așa că valoarea investiției a mai crescut. „Vom anvelopa clădirea, va fi o toaletă modernă pentru că este necesară. Copiii aveau toaleta tot în fundul curții. La început, valoarea a fost prea mică pentru modernizarea școlii. Constructorul nu s-a prezentat pentru că nu rămânea cu nimic. Investiția a fost în jur de 5 miliarde de lei, bani vechi. Acum este aproape 7 miliarde”, a mai declarat Stamatoiu.

Banii provin de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Vizualizări: 1,298

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: