Casă parohială și capele, construite cu bani de la bugetul local

Autoritățile locale dintr-o comună din Gorj construiesc mai multe capele și chiar o casă parohială, totul cu bani de la bugetul local. Se întâmplă în comuna Runcu, acolo unde anul acesta se pune un accent deosebit pe investițiile realizate în jurul lăcașurilor de cult.

Autoritățile locale din comuna Runcu au prevăzut în bugetul de anul acesta mai multe investiții în jurul bisericilor din localitate.

Primarul nu știe exact suma care va fi cheltuită pentru realizarea mai multor capele și chiar pentru ridicarea unei case parohiale. ”Facem o capelă și trapez în satele Bâltișoara și Runcu, un trapez la biserica din Bâlta, iar la Valea Mare construim o casă parohială. Aceste investiții sunt realizate cu bani de la bugetul local”, a precizat primarul Adi Câmpeanu.

Casa parohială din satul Valea Mare va fi folosită în viitor ca locuință de serviciu de către preotul parohiei respective. ”Lucrăm la o casă parohială în satul Valea Mare, care va deservi această parohie. În primă fază aici vor sta pictorii care vor picta Biserica din sat, iar apoi aici va locui preotul. Este o locuință de serviciu. Nu este foarte mare. Are două dormitoare, baie și bucătărie”, a mai spus Adi Câmpeanu.

Vizualizări: 2,895

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: