Cel mai mare parc de sculpturi din Oltenia, la Târgu Jiu

Municipiul Târgu Jiu va avea cel mai mare parc de sculpturi din Oltenia, pe un proiect pe fonduri europene ce va fi implementat în zona Narciselor. Valoarea acestei investiții este de aproximativ 3 milioane de euro, iar lucrările ar urma să înceapă la finalul acestei veri.

Zona Narciselor din municipiul Târgu Jiu va fi transformată în următorii ani. Aici, primarul Marcel Romanescu vrea să înființeze cel mai mare parc de sculpturi din Oltenia. Vor fi aduse peste 100 de opere realizate de-a lungul anilor în cadrul Simpozionului Internațional Brâncușiana.

Lucrarea se află în procedura de licitație, iar anul preconizat pentru finalizare este 2022, spune edilul. ”În această perioadă suntem în procedura de licitație pentru realizarea acelui proiect. Este un proiect cu finanțare europeană în valoare de 3 milioane de euro. Eu sper ca până la sfârșitul acestei veri să ne apucăm de lucrări. Acolo, în prezent, se realizează o parcare în zona dintre fabrica de confecții și cimitirul municipal”, a spus primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, la Radio Infinit.

De asemenea, zona de agrement din Narciselor va avea amfiteatru în aer liber, grupuri sanitare, centru pentru închirierea bicicletelor și multe altele.

Vizualizări: 1,360

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: