Are bani promiși din două părți, dar tot nu e sigur

Un primar din Gorj a depus un proiect pentru reabilitarea ulițelor din comună pe două programe guvernamentale. Primarul din Turburea a vrut să obțină finanțare prin Fondul Suveran pentru Dezvoltare, acolo unde i s-a și aprobat investiția, dar și prin Compania Națională de Investiții, iar proiectul se regăsește pe lista sinteză aprobată în martie printr-un ordin emis de Ministerul Dezvoltării.

Valoarea totală a investiției pentru modernizarea drumurilor sătești din comuna Turburea este de 9.000.000 de lei. Autoritățile locale au depus un proiect pentru reabilitarea acestor drumuri și a primit finanțare prin Fondul Suveran pentru Dezvoltare, care a fost suspendat de actuala Guvernare, spune primarul.

Deși situația acestei finanțări este incertă, din moment ce i-a fost aprobat proiectul, primarul din Turburea a și dat drumul la lucrări. ”M-au cam încurcat puțin ploile astea, pentru că eu voiam să încep lucrările în mai. Am început să asfaltăm toate ulicioarele, am dat deja ordinul de începe, pentru că proiectul a fost aprobat la finanțare prin Fondul pentru Dezvoltare. Știu că a fost suspendat, dar nu îl pot suspenda retroactiv din moment ce proiectul a fost aprobat. Eu consider că investiția este în picioare și am demarat lucrările. Dacă nu îmi dau bani, o să-i acționez în instanță”, a precizat Ion Bârcă.

Primarul a depus acest proiect pentru finanțare și prin Compania Națională de Investiții și se regăsește pe lista sinteză aprobată în martie prin ordin emis de Ministerul Dezvoltării. Pe listă sunt multe lucrări care deja au fost făcute sau sunt finanțate, liberalii explicând că a fost o actualizare a listei prin adăugarea de proiecte, nefiind clar de ce nu au fost scoase cele deja făcute. Pesediștii au avut o explicație, susținând că liberalii vor să se laude cu proiecte făcute de ei.

Vizualizări: 1,267

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: