Câţi bani primeşte un târgujian care a luat bătaie

Un târgujian ar urma să primească despăgubiri de zeci de mii de lei de la cei doi indivizi care în toamna lui 2014 l-au snopit în bătaie pentru a se răzbuna pe un conflict mai vechi. Gheorghe Cucăilă a fost bătut pentru că fiul său, Marius, aflat în arest, a accidentat două persoane, rude cu agresorii, la rândul său și acesta fiind condamnat pentru faptele sale, mai ales că nu avea permis.

Constantin Tufan și Dumitru Alexandru Stanciu au găsit de cuviinţă să îi aplice și ei o corecție lui Gheorghe Cucăilă pentru cele făcute de fiul său, scandalul având loc în zona Ursați. Magistrații din Bănie i-au condamnat pe cei doi la câte 3 ani și jumătate de închisoare, în spatele gratiilor ei primind la sfârșitul săptămânii trecute și vestea condamnării lor din punct de vedere al despăgubirilor pe care trebuie să le suporte.
Chiar pe 1 aprilie, Curtea de Craiova a respins apelurile formulate de cei doi, dar și de către inculpat, stabilind că despăgubirile decise la Târgu Jiu în vara anului trecut sunt definitive, agresorii devenind acum buni de plată. Ei trebuie să facă rost de zeci de mii de lei pentru a-și despăgubi victima, dar și spitalul care l-a îngrijit medical pe cel bătut de ei. „Admite acţiunea civilă formulată de partea civilă Spitalul Judeţean de Urgenţă Tg. Jiu şi obligă în solidar inculpaţii Tufan Constantin şi Stanciu Dumitru Alexandru la suma de 3.438,773 lei cu dobânzile legale aferente, sume reprezentând cheltuieli de spitalizare. Admite acţiunea civilă formulată de partea civilă Cucăilă Gheorghe şi obligă inculpaţii în solidar la : - 15.000 lei reprezentând daune materiale; - 50.000 lei reprezentând daune morale; - 10.000 lei reprezentând rentă globală pentru perioada octombrie 2014 – martie 2015 inclusiv. Obligă inculpaţii în solidar la 5.000 lei cheltuieli judiciare către partea civilă Cucăilă Gheorghe, reprezentând onorariu apărător. Respinge cererea formulată de partea civilă privind acordarea unei rente periodice lunare”, au decis instanțele de judecată.
Gheorghe Cucăilă este rudă cu Ion Cucăiă, bărbatul bătut de doi polițiști și un jandarm în urmă cu vreo trei ani pe motiv că nu ar fi vrut să se legitimeze. Bătaia i-a fost administrată inclusiv în sediul Poliției Municipiului Târgu Jiu, un proces fiind pe rol, în primă instanță agresorii fiind condamnați la pușcărie pentru faptele lor, verdictul nefiind încă definitiv.

Vizualizări: 2,034

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: