Ciurel: CEO este o bombă programată să explodeze

Laurenţiu Ciurel, directorul care a adus CE Oltenia pe o pierdere uriaşă în trei ani de la înfiinţare, susţine că societatea este o bombă care stă de explodeze. Imaginaţia lui Ciurel merge departe şi spune că această societate a fost creată cu scopul de a fi închisă în câţiva ani, fără să aducă aminte de managementul practicat de el, tradus prin pierderi de sute de milioane de lei, concedieri şi „zero” investiţii.

Laurenţiu Ciurel, directorul CE Oltenia, a terminat anul 2014 cu o pierdere de 700 de milioane de lei, adică 150 de milioane de euro. Tot el a declarat la un post local de televiziune că s-a redus cota de piaţă a CE Oltenia de la 30% la 20% în doi ani de la funcţionare, catalogând acest lucru ca o „cădere fulgerătoare“. Deşi managementul ultimilor ani a fost dezastruos, Ciurel zice că cei care au creat compania au programat-o „să explodeze“ în timpul unor alegeri. „Crearea Complexului Energetic Oltenia a fost o problemă eminamente politică. Era schimbare de regimuri. Vreau să spun că au fost nişte oameni care au gândit, că sunt convins că asta s-a întâmplat, care au gândit paşii şi mutările pe câţiva ani înainte şi au creat în unele locuri nişte baze de putere care să-i protejeze şi au plasat nişte bombe din loc în loc care să explodeze când ţi-e lumea mai dragă. Complexul a fost una din aceste bombe programată să explodeze într-un an jumătate-doi, în decursul unor alegeri de anul trecut, acum doi ani. Asta ar trebui anchetat, cum să faci o companie prin unirea a patru entităţi fără un studiu de impact, fără studiu de fezabilitate“, susţinea acesta într-o emisiune TV.

Laurenţiu Ciurel este urmărit penal în dosarul în care este cercetat şi premierul Victor Ponta, fostul ministru Dan Şova şi fostul director de la Turceni Dumitru Cristea. 

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: