Câți elevi s-au înscris la Bacalaureat. Mulți sunt din seriile anterioare

Mii de absolvenți de clasa a XII-a s-au înscris pentru a susține examenul maturității. Mai exact, este vorba despre un număr de 3.966 de persoane în Gorj.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Dana Constantinescu, spune că sunt mulți înscriși din seriile anterioare, care nu au reușit să obțină diploma de Bacalaureat, iar o primă șansă este cea din această vară.

”Sunt foarte mulți din seriile anterioare care s-au înscris. Un număr foarte mare. Noi când dăm acest număr, de 3.966, toată lumea rămâne puțin surprinsă pentru că este o discrepanță între gimnaziu și liceu. Materia în acest an s-a simplificat”, a spus Dana Constantinescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj, la radio Omega.

La nivelul județului Gorj sunt 29 de centre de examinare și 3 centre de evaluare. Prima probă a Bacalaureatului începe pe data de 22 iunie, fiind vorba despre Limba și Literatura Română. Cei care nu reușesc să promoveze acest examen al maturității în sesiunea de vară mai au o șansă în toamnă.

Vizualizări: 839

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: