Notele de la Evaluarea Națională, secrete

Elevii care au absolvit clasa a VIII-a au scăpat de primele emoții. Miercuri a avut loc ultima probă a Evaluării Naționale. După susținerea și ultimului examen din această perioadă, absolvenții au aflat că notele primite nu vor mai fi văzute de oricine. Este vorba despre un sistem implementat de Ministerul Educației ce prevede protecția datelor cu caracter personal.

Cum au scăpat de primul hop, urmează emoțiile legate de rezultatele obținute. Absolvenții claselor a VIII-a vor putea afla rezultatele pe data de 25 iunie. Însă, de această dată, elevii nu își vor mai vedea numele la avizierele școlare, iar în dreptul notelor se va afla un cod. Aceste cifre au fost primite de către elev în momentul în care a predat lucrarea, iar acesta trebuie să caute la avizier codul respectiv și așa își va afla nota obținută.

”Totul a fost bine, dar avem un element nou. A ajuns de la Ministerul Educației un ordin care a fost pus miercuri în practică. În momentul în care elevii au predat lucrarea au primit un cod pe care să-l caute în momentul în care se va face afișarea datelor. Acest lucru are în vedere protecția datelor personale. Așadar, nu va mai vedea toată lumea nota, ci doar elevul, care pe baza codului primit de la comisie va afla ce notă a obținut în urma examenelor”, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Dana Constantinescu.

Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor va fi pe 22 iunie. 

Vizualizări: 1,086

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: