Câţi gorjeni au condus sub influenţa alcoolului

În perioada 01-05 mai 2013, poliţiştii rutieri au constatat 7 infracţiuni privind conducerea autovehiculelor pe drumurile publice de persoane având o alcoolemie peste limita legală şi 4 infracţiuni de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere, în toate aceste cazuri fiind întocmite dosare penale. 

Duminică, 5 mai a.c., orele 23:40, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Tismana au depistat în trafic pe B.D., de 20 ani, din municipiul Motru, în timp ce acesta conducea un autovehicul pe D.J. 672 Pocruia, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Sâmbătă, 4 mai 2013, orele 09:05, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Brăneşti au identificat în trafic pe P.C., de 44 ani, din oraşul Rovinari, în timp ce conducea un autoturism pe D.E. 79, pe raza comunei Brăneşti, judeţul Gorj. Urmare a primelor verificări efectuate, poliţiştii au constatat că bărbatul se afla în perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. De asemenea, poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest pe conducătorul auto, rezultând o concentraţie de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal atât sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală cât şi sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice în perioada de suspendare a exercitării acestui drept.

În dimineaţa zilei de 4 mai a.c., orele 05:25, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Ţânţăreni au depistat pe P.C., de 46 ani, din oraşul Rovinari, în timp ce conducea un autoturism pe DE 79 Ţânţăreni, având o concentraţie de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.  La aceeaşi dată, orele 06:45, poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul I.P.J. Gorj au depistat pe B.C., de 30 ani, din Tg.Jiu, în timp ce conducea o autoutilitară pe D.N. 66, pe raza comunei Bâlteni. Fiind testat cu aparatul etilotest, conducătorul auto a prezentat o concentraţie de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Vizualizări: 240

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: