Câţi oameni mai plăteşte CEO la Chişcani

Complexul Energetic Oltenia mai are 33 de salariaţi la termocentrala din Chişcani - Brăila, care nu a funcţionat niciodată din 2013, când a fost achiziţionată. Responsabil de centrală este Octavian Graure, fost director la Complexul Energetic Turceni. „Mai sunt 33 de oameni. Acolo nu avem director, avem un simplu responsabil de centrală, pe domnul Graure”, a spus managerul CEO, Sorin Boza, la un post de televiziune. Termocentrala pe gaze de la Chişcani avea aproape trei sute de salariaţi când a fost preluată de CEO.

Compania face demersuri pentru a obţine aprobările necesare în vederea vânzării grupurilor de la Chişcani. „Chişcani este în proces de vânzare, suntem în proces de obţinere de aprobare. Condiţia este de păstrare a obiectului de activitate, nu poate fi vândută la fier vechi”, a mai spus Boza la TV Sud.

CE Oltenia a preluat termocentrala din Chişcani în 2013, ştergând datorii ale Electrocentrale Grup de 6,4 milioane de euro, făcând în plus o plată de 1,8 milioane de euro. În cei cinci ani care au trecut, termocentrala a produs doar costuri. Firma olandeză BUVOCA BV şi-a exprimat interesul pentru achiziţionarea grupurilor de la Brăila. (A.A.)

Vizualizări: 1,750

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: