Salariaţii din minerit cer să fie retrogradaţi

Mai mulţi salariaţi ai Complexului Energetic Oltenia au anunţat pe paginile de socializare că au făcut sau vor face cereri să fie retrogradaţi din funcţii, considerând că posturi de mai mică răspundere sunt plătite mai bine decât ale lor. Aceştia sunt supăraţi că armonizarea salarială din februarie a produs în cazul lor dezechilibre mai mari decât erau. „Eu astăzi am făcut cerere de retrogradare din lăcătuş mecanic în maşinist întoarcere, pentru bătaia de joc ce am primit-o din partea şefului de sector si din aportul imens adus de sindicatul meu care n-a avut nici un fel de implicare”, a scris un salariat de la Jilţ, cu 28 de ani vechime, care spune că a primit clasa 17a.

„Şi eu o să mă retrag din funcţia de lăcătuş şi o să trec la bandă, căci am observat că sunt clase mai mari şi nici nu e prea mare bătaie de cap, eu am 18, la bandă au 20, 21”, a scris un alt salariat.

Nemulţumirea pare să fie focusată pe liderii de sindicat, care sunt acuzaţi că au fost primii beneficiari ai acordării de clase de salarizare. (A.A.) 

Vizualizări: 5,777

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: