Plan de concedieri la CEO. „Nu vom accepta să plece tinerii”

Mulţi salariaţi ai Complexului Energetic Oltenia se interesează de programul de concedieri colective din acest an, redus de administraţie de la 740 la 200 de persoane. Conducerea companiei anunţă că doar persoanele bolnave şi personalul TESA vor beneficia de acest program.

Managerul CE Oltenia, Sorin Boza, a spus că se fac eforturi pentru o mai bună salarizare în companie, care vor continua şi anul viitor. În paralel a fost redus programul de concedieri, care vor fi făcute la cerere. Nu vor fi lăsaţi să plece oamenii de care compania are nevoie. „Nu vom accepta să plece oamenii tineri. Acest ajutor va fi în primul rând pentru oamenii bolnavi. Pot să plece de la TESA”, a spus Boza în cadrul unei emisiuni la TV Sud. Acesta a precizat că se face tot ce este posibil pentru majorarea fondului de salarii: „Interesul nostru este să semnăm un contract astfel încât oamenii să câştige un ban în plus. Anul viitor o să mai facem nişte paşi, măcar în doi ani să facem ceea ce s-a pierdut în cinci. Important este să facem ce trebuie pentru ca oamenii să aibă locuri de muncă stabile şi pe termen lung”.

Negocieri mai paşnice

Şeful de la Resurse Umane, Sorin Olaru, a spus în aceeaşi emisiune că sunt premise bune pentru ca negocierea noului Contract Colectiv de Muncă să fie finalizată în martie. „Negocierile continuă mai paşnic şi mai deschis ca altădată. Am ajuns la negocierea timpului de muncă şi a timpului de odihnă şi la capitolul salarizare. A fost o discuţie pe fondul de salarii, pentru că potrivit legii avem obligaţia să consultăm reprezentanţii salariaţilor înainte de a transmite bugetul pentru aprobare. A fost a doua consultare. Evident că şi reprezentanţii sindicali vor majorări salariale şi mai mari decât a putut să ofere compania în acest an. Sunt premise bune ca până la sfârşitul lunii martie să finalizăm negocierea Contractului Colectiv de Muncă”, a spus Olaru la TV Sud.

Acesta a mai declarat că, spre deosebire de anii trecuţi, acum federaţiile sindicale au o abordare comună: „Spre deosebire de negocierile anterioare, federaţiile sindicale s-au coalizat, au întâlniri comune înainte de negociere, îşi stabilesc paşii”.

Chiar dacă administraţia se declară optimistă, liderii de sindicali se arată nemulţumiţi şi chiar i-au trimis o scrisoare deschisă ministrului Energiei, Anton Anton, în legătură cu posibilitatea declanşării unor conflicte spontane de muncă.

Vizualizări: 6,216

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: