Câți oameni pot participa la o acțiune de campanie electorală

Premierul Ludovic Orban a anunţat că va fi adoptată modificarea hotărârii de Guvern privind starea de alertă pentru a stabili principalele reguli care trebuie respectate pe perioada campaniei electorale, explicând că evenimentele electorale se vor desfăşura cu maximum 50 de persoane în spaţii închise şi maximum 100 de persoane în spaţii deschise.

Totodată, sunt păstrate regulile de purtare a măştii, de păstrare a distanţei, de dezinfectare. "Am solicitarea să luaţi toate măsurile să avem o campanie care să se desfăşoare în conformitate cu legea. (...) Pe lângă responsabilitatea efectivă de asigurare a unei campaniii democratice, trebuie să fiţi implicaţi şi pentru respectarea măsurilor de protecţie sanitară", i-a cerut Orban ministrului de Interne, Marcel Vela.

Premierul i-a cerut ministrului de Interne, Marcel Vela, să ia măsuri ca această campanie să se desfăşoare conform legii.

"Am solicitarea să luaţi toate măsurile să avem o campanie care să se desfăşoare în conformitate cu legea. Să nu avem încălcări ale legii care să afecteze activitatea în această campanie. Pe lângă responsabilitatea efectivă de asigurare a unei campaniii democratice, trebuie să fiţi implicaţi şi pentru respectarea măsurilor de protecţie sanitară. Va trebui să faceţi instruire cu personalul din subordine. Sunt convins că veţi fi pregătiţi", a afirmat Orban.

Vizualizări: 1,446

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: