Sinecuri liberale. Detașare prelungită pentru Horațiu Gorun

Gorjeanul Horațiu Gorun va mai rămâne cu serviciul în Capitală, după ce i-a fost prelungită detașarea. Decizia îi aparține premierului Ludovic Orban.

„Începând cu data de 21 iulie 2020, domnul Tiberiu Horaţiu Gorun, director executiv al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Gorj, exercită, cu caracter temporar, prin detaşare, funcţia publică vacantă din categoria înalţilor funcţionari publici de secretar general adjunct al Ministerului Finanţelor Publice, pentru o perioadă de 6 luni”, se arată în decizia nr. 263 din 26 iunie a premierului Ludovic Orban, act contrasemnat de secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase.

Horațiu Gorun a fost numit în funcție la data 21 ianuarie, nefiind singurul gorjean promovat în ministerul condus de Florin Cîțu. Colegul său din PNL, avocatul Gheorghe Pecingină, este secretar de stat la Finanțe. Ambii au fost răsplătiți și cu alte funcții din care câștigă mii de euro.

Horațiu Gorun este în Consiliul de Administrație al Monetăriei Statului, în vreme ce Pecingină a primit două sinecuri mult mai bine plătite.

Vicepreședintele PNL Gorj este membru în Consiliul de Administraţie al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, de unde încasează o indemnizaţie brută lunară de circa 12.000 de lei.

În plus, pentru că este secretar de stat la Finanţe, unde câștigă vreo 15.000 de lei, Pecingină este și președintele Comitetului Interministerial care gestionează activitatea Eximbak. Și de aici ar câștiga câteva mii de euro.

Și pentru a nu rămâne mai prejos, liberalul Robert Ciocioi a fost numit de curând vicepreședinte al Autorității de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră, o funcție plătită cu aproape 15.000 de lei lunar.

Vizualizări: 2,308

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: