Câţi turişti vizitează o celebră peşteră din Gorj într-un an

Peşterile sunt o adevărată comoară nu doar pentru turişti, ci şi pentru autorităţile care le administrează. La Polovragi, una dintre cele mai cunoscute şi vizitate grote din ţara noastră, ajung în fiecare an zeci de mii de turişti. Oaspeţii sunt încântaţi, în primul rând, de ghizii care îi aşteaptă în straie populare să le spună legendele care s-au ţesut în jurul celebrei peşteri.

Ghizii au mereu cojoc şi haine populare, iar asta îi fascinează pe turişti. „E fascinant să vezi încă de la intrare că este păstrat autenticul în această zonă. Apoi descoperi legendele din jurul acestei peşteri. Este foarte interesant totul, iar ghizii sunt adevărate personaje. Glumesc, ne spun istoria locului, vorbesc frumos”, a spus un turist. „Este un loc foarte frumos. E încărcat cu energii pozitive”, a spus o altă turistă care a vizitat locul pentru prima dată.

În fiecare an, circa 50 de mii de turişti vizitează peştera lui Zamolxe. Biletul de intrare este 20 de lei.

Localitatea de sub munte se laudă cu multe obiective turistice care atrag tot mai mulţi vizitatori de la an la an. „Au venit foarte mulţi turişti din toate colţurile lumii. Şi când spun asta, înseamnă America, Dubai, absolut toate ţările şi chiar sunt încântaţi de zonă, de trasee”, a spus Marius Cionoiu, administratorul unei pensiuni din Polovragi.

De altfel, localitatea Polovragi a intrat în cursa pentru titlul de Cel mai frumos sat din lume. “Înseamnă să fim în atenţia celor care vor să depisteze localităţi care se pretează turismului montan, ecumenic, istoric pentru că avem toate aceste resurse”, a declarat primarul din Polovragi, Gheorghe Epure. 

Vizualizări: 2,052

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: