Câțiva localnici din Aninoasa, sprijin pentru o bătrână

Omenia-i lucru mare. Pe aceeași idee au mers și câțiva cetățeni din localitatea gorjeană Aninoasa. Din puținul lor și cu ajutorul unor donații, au reușit să construiască o casă pentru o bătrână și fiul ei. Locuința celor doi s-a făcut scrum în urma unui incendiu.

O bătrânică împreună cu fiul ei au rămas pe drumuri după ce locuința lor s-a făcut scrum în urma unui incendiu. Câțiva vecini au rămas impresionați și și-au dat mâna pentru a-i ajuta. Cu bani puțini și cu voință de fier, au reușit să transforme un hambar vechi într-o casă.

”Acum punem plasă pe pereți, pentru că sunt foarte vechi. Apoi încărcăm și ne apucăm să facem o sobă, să avem sursa de căldură. Eu am preconizat ca cel puțin de Anul Nou să se întoarcă familia aici. Am cerut sprijinul cetățenilor care pot să vină să ne sprijine cu forța de muncă, cu orice, tocmai pentru a ajuta această familie necăjită”, a spus Tudora Petre, unul dintre localnicii din Aninoasa.

La inițiativa lui Petre s-au alăturat mai  multi săteni. Oamenii spun că au vrut să facă o faptă bună înainte de sărbători. ”Am decis să îi ajutăm și noi cât putem. Să le facem două camere, o bucătărie și strictul necesar. Am credința mea și am zis să fac un gest de bine înainte de sărbători(...)Gest umanitar. Dacă am sănătate și pot să ajut, de ce nu? Să oferim un sprijin pentru acesti oameni care au o vârstă înaintată”, au mai declarat alți doi săteni.

Sprijin au primit și de la școala din localitate. ”Am initiat un proiect educațional. Elevii au strâns fonduri într-o cutiuță special amenajată, iar mai apoi am donat către domnul Tudora Petre”, a spus Elena Limbău, cadru didactic.  

În prezent, bătrâna cu fiul său care are un handicap trăiesc într-o garsonieră din Târgu Jiu, însă fără a avea condiții bune de trai.

Vizualizări: 1,782

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: