Caută medici pentru secția Covid. Epuizați, salariații intră în "medical"

Este deficit mare de personal în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. Și, dacă asta nu era de ajuns, mai mulți salariați au cerut concediu medical invocând că sunt suprasolicitați și au ajuns în pragul epuizării. Oficialii spitalului așteaptă să fie detașați la Târgu Jiu medici din alte spitale din județ.

Deja, reprezentanții Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu au făcut o solicitare către Direcția de Sănătate Publică Gorj. Au nevoie de personal care să fie detașat de la alte spitale din județ. Cel mai mare minus este chiar la Secția de Boli Infecțioase, unde este cea mai intensă activitate în pandemie.  

Personalul existent deja aici este epuizat și suprasolicitat. Mai mulți angajați au solicitat concediu medical, declarându-se epuizați și vor reveni la serviciu de săptămâna viitoare. Dumitru Vienescu, managerul spitalului, a declarat, la Tele3, că este în căutare de medici și de alte specialități care să asigure gărzile la spitalul de la Pasarelă, unde sunt tratați bolnavii cu Covid 19.

„Este deficit de medici. Numărul de pacienți este în continuă creștere. Gărzile se efectuează de medicii de la Boli Infecțioase și de la Medicină Internă. Tot personalul este suprasolicitat. Este obosit. Dar încercăm să delegăm și medici de alte specialități pentru a acoperi deficitul de personal. Am făcut o solicitare și către Direcția de Sănătate Publică Gorj. Am solicit medici de Medicină Internă, Pneumologie, căutăm tot felul de variante să acoperim acest deficit”, a dat asigurări managerul spitalului.

Vizualizări: 2,245

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: