CCR și ți se va da

Voi la ce vă gândiți când auziți CCR? Dacă vă gândiți la Curtea Constituțională a României, vă uitați prea mult la televizor și ascultați prea puțină muzică.

În fine, să vorbim puțin și despre asta: Curtea Constituțională a respins ieri sesizarea depusă de USL privind legea care îngheață pensiile și salariile bugetarilor în 2012 și a tăiat aripile frumoasei din parlamentul adormit (Crin) și pe-ale lui Miki Mao (Ponta), aripi pe care d'alde Iliescu, Năstase, Patriciu și Voiculescu se chinuiseră din greu să le coasă pe omoplații lor firavi. Oricum, visul umed de a-l putea suspenda pe președinte în urma declarației de la Radio România Actualități rămânea doar o fantasmă de puști care n-a trecut pe la orele de logică din clasa a noua. Declarația lui Băsescu a fost clară și cu acoperire: ”indiferent de decizia Curții Constituționale, nu există bani”. Nu a zis că nu plătește pensiile și salariile și în mod sigur nu a zis că are de gând să încalce decizia Curții Constituționale. A zis doar un lucru foarte corect și știut de toată lumea: nu sunt bani. Sau ce, voi aveți bani, de ziceți c-ar fi?

Așa cum CCR-ul nostru e cel mai tare în justiție și veghează asupra aplicării corecte a Constituției, CCR-ul americanilor e cel mai tare în muzică (cel puțin în a lor) și ghidează generații de rockeri încă din anii '60, când s-au lansat. Trupa se numește (desfășurat) Creedence Clearwater Revival și cântă ceva ce sună foarte americănesc, un fel de rock country cu influențe de blues, dar unul atât de melodios încât le auziți (poate chiar fără să fiți conștienți de asta) refrenele pe stadioane, în supermarketuri, în reclame și chiar la concursuri de miss boboc din liceu.

CCR-urile sunt tari, deci. Mai tari decât Băsescu, Ponta, Antonescu și Vadim la un loc. Sunt fan CCR și cred că o să votez cu ei la viitoarele alegeri. Oare cu ce candidat or merge la președinție?

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: