Predoiu - discurs antiUSL, Falcă - pentru unificarea dreptei

Cei doi lideri ai PDL, prim-vicepreşedintele Cătălin Predoiu şi primarul Aradului, Gheorghe Falcă, aflaţi în cursa pentru alegerea internă a prezidenţiabilului au fost prezenţi sâmbătă, 16 noiembrie, la Târgu Jiu. În faţa a peste 450 de persoane, cei doi şi-au susţinut proiectele de ţară. Predoiu a avut un mesaj de unitate în partid şi a criticat politica USL, în timp ce Falcă a susţinut unificarea dreptei. Dacă e să vorbim despre impactul discursului şi al mesajului, delegaţii PDL se întrebau de ce nu candidează medicul Daniel Florea, primarul din Târgu Mureş, cel care a vorbit pe sufletul gorjenilor.  Pe 23 noiembrie, în cinci secţii de votare, pedeliştii vor vota persoane pe care ei o consideră capabilă să câştige alegerile prezidenţiale. 

Pedeliştii aflaţi în sală au analizat între ei chiar şi felul în care s-au îmbrăcat. Jurnaliştii au putut afla că pentru un prezidenţiabil până şi câte kilograme are e important. După ce i-au cântărit din ochi, au ajuns la concluzia că Predoiu e bărbat bine, iar Falcă e slăbănog. Au fost încântaţi de discursul lui Predoiu, deşi li s-a părut cam lung. „Dar mai bun fu doctorul (n.red- Daniel Florea, primar la Târgu Mureş)“, trage concluzia un pedelist din sală.

În primul rând, Florea a admis greşelile din timpul guvernării. „N-am ştiu să comunicăm, ne-au intrat gărgăuni în cap. Nu eram pregătiţi să guvernăm. România e condusă acum prin umilinţe. Umilinţa dascălilor, medicilor, etc. Susţineţi mediul de afaceri cinstit“, a adăugat Florea. Totodată a spus că PDL a susţinut proiecte mari, pe educaţie şi sănătate, realizate de preşedintele ţării. A vorbit despre un nou PDL în care nu trebuie să se mai impună preşedintele. „Nu avem nimic cu preşedintele. Am demonstrat că vrem să facem curăţenie în partid“, a spus Daniel Florea, prim-vicepreşedinte PDL. Primarul din Târgu Mureş i-a îndemnat pe democrat-liberali să-i ignore pe cei care critic partidul: „Nu-i băgaţi în seamă pe cei care critică partidul. Nu avem vreme de aşa ceva“, a încheiat acesta.

Mesaje diferite

Cătălin Predoiu, cotat cu cele mai mari şanse să candideze la preşedinţie din partea PDL, a criticat Guvernul USL. El a susţinut că România, sub guvernarea USL, este în pericol, prin taxele pe care le descoperă în fiecare zi şi prin promovarea falimentului. „USL înseamnă o ameninţare la statutul democratic al ţării noastre. Ne decuplează de la agenda europeană. Aceşti doi oameni (n.re- Victor Ponta şi Crin Antonescu) nu au instincte democratice“, a spus Predoiu. Pe final, acesta a avut un mesaj mobilizator pentru cei din sală: „Să vă ridicaţi, să alergaţi şi să învingem“. Nu putem lăsa Cotroceniul pe mâna lor. Mobilizaţi-vă, nu avem voie să lăsam USL să învingă“. Predoiu a mai spus că alegerile europarlamentare sunt cruciale pentru PDL.   

Celălalt candidat, Gheorghe Falcă, a susţinut în discursul său ceea ce promovează pe la televizor şi preşedintele Traian Băsescu, cel care le-a spus papa pedeliştior care l-au ales pe Vasile Blaga şi nu pe Elena Udrea. Falcă a promovat în faţa gorjenilor un discurs pentru încurajarea dreptei şi a valorilor de dreapta. Falcă a mai susţinut o comunitate care să nu fie dependentă de stat. În final, mesajul pentru gorjeni a fost: „Şansa este unificarea. Dacă ne unificăm vom câştiga“, a spus Falcă.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: