PDL Gorj: Băsescu e ofticat pentru că nu poate candida Udrea

Pedeliştii gorjeni reacţionează după ce preşedintele Traian Băsescu l-a criticat pe candidatul PDL la prezidenţiale, Cătălin Predoiu. În timp ce unii dintre ei cred că Băsescu este ofticat din cauză că nu o poate impune pe Elena Udrea, candidatul dreptei la prezidenţiale, alţii consideră că declaraţiile şefului statului ar trebui luate în seamă.        

Preşedintele Traian Băsescu l-a criticat pe prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu, viitor candidat la prezidenţiale, considerându-l „mult prea flexibil şi împăciuitor“. Nu vreau să îi fac anticampanie, dar este un om în care eu nu am încredere, pentru că i-am văzut flexibilitatea când era guvernul liberal, s-a înţeles cu Hrebenciuc, s-a inţeles şi cu mine (...) când i-a spus Ponta că ar putea rămâne în Guvern, a fost de acord, nu a vrut Crin”, a spus Băsescu despre Predoiu. Declaraţia şefului statului este considerată de către preşedintele PDL Târgu Jiu ca fiind una egoistă. „Declaraţia sa este egoistă, dar în acelaşi timp îl va avantaja pe Cătălin Predoiu. Cred că prin atitudinea de împăciuitor Cătălin Predoiu dă dovadă de diplomaţie, de înţelegere a unor anumite urgenţe, a unor lucruri importante, ceea ce nu se întâlneşte la preşedintele Băsescu şi la premierul Ponta”, a declarat Eduard Berca. Acesta a mai precizat că nu poate fi de partea lui Băsescu. „Cred că un discurs autoritar al preşedintelui, copiat şi de către şeful PSD Gorj, de genul: „Dacă nu spun eu, nu merg lucrurile”, nu mai este agreat de români, iar acest lucru îl disociază pe Cătălin Predoiu. Noi, la nivelul PDL Târgu Jiu, putem să spunem că suntem fani Cătălin Predoiu”, a menţionat Berca.

Vîlceanu: Noi ne-am ales deja drumul

Dan Vâlceanu, preşedintele interimar al PDL Gorj, crede că Traian Băsescu este ofticat din cauză că nu o poate impune pe Elena Udrea candidat al dreptei la prezidenţiale. „Îmi pare rău pentru domnul Băsescu că nu poate candida Elena Udrea, dar noi ne-am ales deja drumul. Dacă eram într-un PDL condus de doamna Elena Udrea, preşedintele Traian Băsescu nu mai avea o atitudine critică la adresa partidului. Mi se pare ridicol să critici partidul aflat în opoziţie pentru că noi nu mai putem schimba cu nimic lucrurile”, a declarat Dan Vâlceanu. Acesta a mai precizat că indiferent de ce va zice Băsescu el îl va susţine pe Cătălin Predoiu.

 La rândul său, fostul deputat Severus Militaru este prudent în a face declaraţii. „Preşedintele Traian Băsescu are punctul lui de vedere, partidul are alt punct de vedere. Atât Cătălin Predoiu, cât şi Gheorghe Falcă sunt candidaţi  redutabili la prezidenţiale. Vom vedea ce iese la vot şi în favoarea cui vor fi rezultatele. În momentul de faţă, nu se ştie ce se va întâmpla cu dreapta. Noi ne dorim un candidat al nostru. Până anul viitor se pot întâmpla foarte multe, inclusiv în USL”, a declarat Severus Militaru.

PRO

Prim-vicepreşedintele PDL Gorj, Liviu Cotojman, crede că declaraţiile lui Băsescu trebuie luate în calcul: „Sunt un simpatizant al preşedintelui Băsescu, iar dacă preşedintele spune că cea mai bună variantă este un candidat unic de dreapta, părerea sa trebuie luată în calcul. Partea de dreapta a politicii va fi între Răzvan Ungureanu şi Cătălin Predoiu. Cred, că ar trebui să se organizeze o competiţie între cei doi, iar cel care va obţine mai multe voturi să fie candidat la prezidenţiale”.

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: