Ce avem de făcut duminică seara

Din când în când, aici am mai vorbit despre Universitatea Craiova. Nu doar pentru că țin eu cu ea, ci pentru că acest caz, al Craiovei, este un rezumat cât se poate de cuprinzător al mocirlei de neadevăruri, manipulări și denaturări ale faptelor în care se scaldă presa din România. Și o face cu succes, pentru că pare să convingă destul de ușor publicul că adevărul este așa cum îl prezintă ea.
Conform instanțelor din România, Universitatea Craiova cea actuală este continuatoarea de drept a Universității care a obținut toate trofeele clubului, iar firmele așa-zisului (tot presa îi spune așa, să mori de râs, nu alta) ”om de afaceri” Adrian Mititelu nu au nici o legătură cu istoria acestui club. Ei bine, presa nu recunoaște asta, din contră, îl creditează în continuare pe Mititelu ca deținătorul absolut și etern al unui brand pe care nu l-a avut niciodată. De ce? Parțial pentru că ziariștii sunt proști și parțial pentru că sunt ticăloși. Amuzant este că nici în cazul Stelei n-o nimeresc, din aceleași motive, cu o aplecare mai mare în acel caz spre al doilea motiv, cel cu ticăloșia. Aceleași instanțe (ca să nu mai vorbim de bunul-simț) au stabilit că echipa lui Gigi Becali nu are nici o legătură cu clubul care a existat până la „preluarea” Stelei de către cioban. Aceeași presă ignoră din nou deciziile definitive ale instanței și spune că echipa lui Gigi e ”Steaua”, fapt care ar putea fi pedepsit de aceleași instanțe, pentru că CSA îi cere lui Becali despăgubiri pentru toți anii în care ar fi folosit numele și marca Stelei fără să aibă acest drept. Eu nu am nici o îndoială că Gigi va pierde și acest proces, pentru că e normal să-l piardă. Să vedem câte (zeci) de milioane va fi dator, apoi. Cert este că acela va reprezenta falimentul FCSB. Și, mi-ar plăcea mie, și acela al presei din România, măcar a ăleia sportive.
Dar, întorcându-ne la Universitatea Craiova, echipa este (la ora la care scriu acest text) la egalitate cu FCSB în fruntea clasamentului Ligii I. Mai multe argumente, în principal problemele mari pe care le au competitoarele (Negoiță doar ce a anunțat că se retrage de la Dinamo, de FCSB am vorbit, Astra e pe ducă și Pandurii ce să mai zicem...), mă fac să cred că acesta ar putea fi anul Craiovei. Ei bine, Universitatea Craiova joacă duminica asta la București, pe Arena Națională, derby-ul cu clona lui Becali. În orice țară normală, suporterii Universității ar fi mai mulți decât cei ai FCSB-ului. Se va întâmpla asta și în România. Nu știu, dar eu aș zice ca noi, oltenii care ținem cu Craiova, să ne vedem duminică seara, de la ora 20:30, la București, în sectorul rezervat oaspeților. Dacă nu din dragoste pentru Craiova, măcar din respect pentru adevăr și pentru restabilirea stării normale a lucrurilor, măcar în sport, în țara asta plină de umor.

Vizualizări: 351

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: