Sloganuri pentru proştii de noi - galerie foto

Într-un text anterior vă spuneam că rata înscrierii copiilor la şcoală s-a prăbuşit dramatic începând cu 1990. Nici de cei care chiar ajung la şcoală nu e mai bine, pentru că nivelul învăţământului (deşi e un domeniu care teoretic ar trebui să evolueze odată cu ştiinţa şi noile metode) a urmat şi el aceeaşi linie direct descendentă.

Sunt multe semne peste tot în jur că suntem mult mai proşti. Dar în perioada campaniilor electorale semnele sunt frumos aşezate, la vedere, pe nişte outdoor-uri plătite din bani grei.

În București, la sectorul 6, Gabriel Mutu nu uită că va candida din partea nesimţiţilor penali de la PSD cărora nu le pasă ce credem despre ei, că oricum îi votează ăia care nu au nici o logică, așa că și-a găsit cel mai nesimţit slogan posibil: ”Vorbește cu Mutu”. Tot așa ar trebui să vorbească şi el, dacă crede că chiar o să-l voteze cineva.

Ne mutăm la sectorul 3, unde Cristian Petrescu, de la Mișcarea Populară, are un slogan inspirat dintr-o țigăneală de YouTube: ”Cheamă-l pe Cristi!”. Dar de ce, domnilor de la PMP, nu-l mai chemăm pe Traian?

Cât despre 1, acolo penelistul Nazare se uită adânc în ochii alegătorului, de pe ditamai afișul electoral, și livrează un slogan de-a dreptul subversiv: ”Tu cu mine suntem 1”. Parcă ar fi mers mai bine (și mai sincer) un ”Tu ÎN mine suntem 1”, nu?

Mergem la Cluj, unde inventivitatea celor de la PMP s-a prăbușit de-a binelea... în cap. Adrian Gurzău s-a trecut pe poze cu capul în (mă scuzați) jos. Motivația? ”Nu-s picat din cer, ci văd Clujul altfel”. Îi vede gambele Clujului, ca să fim mai preciși.

La Brașov, independentul Cornel George Comșa și-a folosit propriul copil (de vreo 2-3 ani, deci bănuiesc că fără acordul lui) în bannere, iar sub poza cu minorul scrie halucinantul: ”Ghici cine mă iubește și te prețuiește? Ați ghicit, e tati!”. Și cred că pot să ghicesc și cine nu o să iasă primar la Brașov.

Am stat mult să mă gândesc la sloganul candidatului la Primăria Deva, cam jumătate de oră, dar tot nu înțeleg ce dracu o fi vrut să spună. Zice fix așa: ”Vreau să fim 21.16”. O fi vreun cod? Că inițial am crezut că e o dată, dar nu reușeam să identific luna a 16-a.

Ce, credeați că nu ajungem la Târgu Jiu? Ajungem imediat! Chiar acum, la candidatul Nicolae State, de la Mișcarea Liberală, al cărui slogan este cel al unui hoț cinstit, care nu vrea să-și mintă alegătorii că l-ar durea pe undeva de ei: ”Așa e bine, să ne ajutăm unii... pe mine!”.

Candidatura doamnei Argentina Elena CULCUȘ (?!) la primăria Mioveni a prilejuit creativilor din PAM (Partidul pentru Argeș și Muscel) un slogan destul de la mintea culcușu... ăstaaa... cocoșului: ”Mioveni, numele tău e Argentina!”. Mkay!

Peste toate (cum altfel?) tronează îndemnul celor din Partidul Liberal Muncitoresc, care s-au săturat de vorbă lungă și ni se adresează un pic mai direct: ”VINO ÎN PLM SĂ-ȚI FACI UN VIITOR!” (în slogan) și ulterior, în text, ”Dacă și tu crezi că fiecare om are dreptul la un loc de muncă sigur, un venit bun și un viitor pentru familie, atunci vino în PLM și ajută-ne să schimbăm România!”.

PLM, o să venim, până la urmă, ce dracu să facem?

Galerie foto





Vizualizări: 1,449

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: