Cum îi vor afecta cătuşele cariera lui Ciobotărică

Cred că nici nu visa Laurenţiu Ciobotărică acum un an, când a fost trimis în Gorj să conducă Divizia Financiară a CE Oltenia, că va ajunge în arest, fie şi numai pentru o noapte. Misiunea lui Ciobotărică părea să fie aceea de a face ordine la CE Oltenia şi nu întâmplător a fost desemnat preşedintele Directoratului după revocarea din decembrie a lui Laurenţiu Ciurel. Ciobotărică vine din afara Gorjului, nu este prins în combinaţiile vechi de zeci de ani prin care este căpuşată compania. Inevitabil, a făcut şi greşeli, nu a mizat întotdeauna pe oamenii potriviţi, dar mai ales nu a făcut publice grozăviile pe care le-au făcut predecesorii lor. Una peste alta nu a fost un director rău. A prelua conducerea CE Oltenia după doi ani de pierderi uriaşe, cu o presiune politică uriaşă pe cap, nu este uşor. Dar, astea sunt lucrurile pe care Ciobotărică le cunoştea când a acceptat funcţia. Ceea ce pare să-l fi luat prin surprindere este faptul că la Gorj mafia politico-economică este susţinută de aşa numiţii oameni ai legii. De unii dintre ei, este adevărat, dar reţelele sunt bine închegate şi funcţionează fără greşeală de ani şi ani. „Meniul de 24 de ore” de la Gorj este cunoscut în toată ţara, dar nimeni nu a răspuns atunci când personajele reţinute ori arestate au fost declarate nevinovate. Ori când era clar că nu actul de justiţie stă la baza arestărilor, ci reglările de conturi şi preluarea de afaceri.
Diferenţa dintre Ciobotărică şi ceilalţi este că omul vine din afara judeţului şi este relativ tânăr, cu o carieră în faţă. Pe aici, pe la Gorj, se cam ştiu poliţiştii şi procurorii implicaţi în combinaţii. Nu că arestaţii ar fi neapărat nişte îngeraşi, doar că arestările s-au făcut atunci când nu au mai cotizat la bunăstarea oamenilor legii. Când vezi însă nicio reclamaţie nu este soluţionată de mai-marii de la Bucureşti, înţelegi că şi-au primit şi ei partea şi cotizezi în continuare. Ori te duci în arest.
La Ciobotărică nu este vorba de cotizaţie. Este vorba de faptul că a îndepărtat unele căpuşe de pe CE Oltenia, iar acestea au reacţionat. Cum va reacţiona acum Ciobotărică, după eliberare? Cel mai bine ar fi să plece cât mai departe şi să uite unde este Gorjul pe hartă. Altfel, va afla că oamenii ăştia nu se vor opri aici. Sigur, ar fi o variantă şi să lupte, dacă are vocaţie de kamikaze şi dacă o să-l lase ministerul în funcţie. Ar fi păcat de tinereţea lui, mai ales că nu datorează nimic acestui judeţ în care nu îl vor susţine prea mulţi.

Vizualizări: 3,388

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: