Ce averi au noii consilieri judeţeni

Declaraţiile de avere ale noilor consilieri judeţeni arată că nu toţi politicienii votaţi pe 10 iunie de gorjeni ştiu exact cum ar trebui să fie completate astfel de documente, obligatorii, de altfel, conform legislaţiei în vigoare. Hârtiile respective le-au jucat feste întotdeauna reprezentanţilor partidelor politice care iau decizii în numele nostru, o simplă lecturare a declaraţiilor aleşilor care tocmai şi-au început mandatul ridicând cel puţin semne de întrebare, dacă nu şi zâmbete în colţul gurii.

Consilierul judeţean de la PDL Nicolae Cilibiu a avut anul trecut câştiguri de aproape 48000 de lei, dar nu aici a avut mult de scris, ci la capitolul terenuri şi case. Democrat-liberalul nu este un mare latifundiar, dar a avut o moştenire la Băleşti şi are o firmă cu mici spaţii comerciale, de 20-30 mp.

Multe rânduri din declaraţia respectivă a avut de completat şi fostul prefect Victor Banţa, care are moştenite mici suprafeţe de teren prin municipiu şi, mai ales, în localităţi învecinate. Acesta a moştenit şi mici pachete de acţiuni la nouă firme la care statul era proprietar cu ani în urmă şi are de plătit rate la două credite pe care le-a făcut în 2006 şi 2009 şi care cumulează împrumuturi de 150.000 de lei. Ca inspector guvernamental, acesta a câştigat anul trecut aproape 38.000 de lei, în timp ce soţia, ca angajată la ITM Gorj, a avut venituri de circa 21.000 de lei.

Terenuri, bijuterii, spaţii comerciale

Fiul primarului din Rovinari, Dorin Robert Filip, lasă impresia că se apucă de agricultură, dacă ţinem cont că anul acesta a cumpărat două loturi de teren la Dăneşti, păşune, care au peste 9000 mp şi cărora li se mai adaugă alte peste 28.000 mp de fâneţe achiziţionate în Târgu Jiu în 2007. În aceeaşi perioadă Juniorul şi-a cumpărat şi două apartamente la Rovinari, de câte 42 mp fiecare, unde mai are şi două spaţii comerciale, cu suprafaţă însumată de peste 110 mp. Proprietar al unui BMW şi al unei colecţii de ceasuri şi bijuterii de 75.000 de euro, tânărul politician este acţionar la două firme şi economist la o a treia, de unde a şi avut câştiguri salariale de 10.000 de lei anul trecut. Filip Junior a menţionat în declaraţia de avere şi un credit bancar de 45.000 de euro, dar la care nu a menţionat perioada de rambursare şi nici când l-a făcut.

Nelu Pavel „deţine“ două fiice

Noul intrat în Consiliul Judeţean este şi Cosmin Greci, un liberal care este angajat la firma fostului primar din Turceni, Ion Iordache. Economist la Ydail Construct SRL, Greci s-a grăbit şi a mâncat un „D” din numele firmei, nume pe care l-a scris însă corect atunci când a fost vorba de locul de muncă al soţiei, şi ea angajată tot la Iordache. Doamna are venituri de 9300 de lei, în timp ce domnul a fost plătit anul trecut cu numai 3700 de lei, la capitolul maşini acesta declarându-se proprietar al unei Dacii din 1998 şi al unei remorci din 1986! Şi mai prost la capitolul venituri pare să stea reprezentantul romilor, Nelu Pavel, care şi-a scris numele cu litere de-o şchioapă în declaraţia de avere, dar, când a trebuit să menţioneze suma câştigată anul trecut a lăsat un mare spaţiu gol, precizând doar că soţia, care este asistent medical, a câştigat 18.000 de lei. Cu litere la fel de mari Pavel a trecut şi numele celor două fiice ale sale, care sunt însă fete măritate şi care nici măcar alocaţie nu mai primesc, ele nemaiavând ce căuta în declaraţia consilierului judeţean.

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: