Afinele din Gorj ajung în Germania

S-a dat startul la colectarea fructelor de pădure. În această perioadă Direcţia Silvică Gorj achiziţionează prin intermediul pădurarilor afine care vor fi exportate apoi în Germania. La centrul de colectare al Direcţiei au ajuns primele zeci de kilograme de fructe ce au fost sortate şi depozitate la temperaturi de minus 18 grade Celsius.

S-a terminat cu strângerea plantelor medicinale, dar a început sezonul fructelor de pădure. În acest moment se culeg afinele din zona Novaci, Polovragi şi Rânca. Fructele sunt achiziţionate de pădurari de la localnici cu 8,5 lei pe kilogram şi sunt apoi duse la centrul de colectare al Direcţiei Silvice. După cum se prezintă culturile, anul acesta pare a fi unul destul de bun. „Noi de luni am început să primim fructe de la cei care le culeg. Este un an bun. Sunt foarte multe afine. Eu mi-am propus să strâng minim o tonă şi cred că o să reuşesc. Eu am dată în primă fază cam 8,5 lei pe kilogram”, a declarat Liviu Drăgulescu.

Fructele sunt depozitate în lăzi în camere frigorifice la temperaturi de minus 18 grade Celsius. Când se strânge o anumită cantitate de afine, acestea sunt puse în butoaie speciale şi trimise în Germania. „Noi le sortăm şi apoi le punem în lădiţă şi le ţinem la temperaturi de minus 18 grade ca să nu fie probleme. Când avem strânsă o anumită cantitate le punem în butoaie speciale şi le trimitem în Germania”.

Preţul cu care se exportă afinele este în acest moment confidenţial pentru că asta a vrut firma cu care Direcţia Silvică a încheiat contractul. Cert este faptul că se fac eforturi ca fructele să fie de calitate şi să ajungă în Germania în condiţii bune.

În perioada următoare începe şi recoltarea murelor care sunt achiziţionate cu un preţ mult mai mic.

Vizualizări: 229

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: