S-au rugat să plouă, dar furtuna a distrus recoltele

După ce au aşteptat ploaia mai bine de două luni de zile în speranţa că îşi pot salva culturile şi vor avea roade la toamnă, furtuna de luni seara a distrus tot. Oamenii îşi doresc acum să nu fi plouat pentru că s-ar fi bucurat şi cu o recoltă mai slabă. În acest moment realizează că au muncit degeaba şi au cheltuit bani mulţi pe care nu au cum să-i mai recupereze. Grădinile şi culturile de porumb sunt la pământ. Norocoşi se pot considera doar ce-i care au cultivat grâu şi l-au recoltat deja.

La Băleşti, cultura de porumb a fost doborâtă la pământ, lucru care s-a întâmplat şi cu legumele din grădini. „A fot prăpăd. A venit furtuna şi ne-a lăsat cu pumnul la suflet. Noi ne doream să plouă, dar nu să ne distrugă cultura. Am crezut că dacă dă o ploaie poate mai salvăm ceva, dar ne-a nenorocit. O jumătate de oră a fost suficient ca să ne pună toate culturile la pământ. Mai bine de nu ploua. Nu se făceau porumbi da măcar avea şi noi în grădină ce ne trebuie că mai udam”, spune o localnică.

Agricultorii gorjeni se gândesc acum la banii pe care i-au investit în aceste culturi, dar şi la zilele de muncă. „Am muncit de astă primăvară din greu ca să avem şi noi recoltă la toamnă. Nu ne-am ales cu nimic. Am mai şi cheltuit o grămadă de bani cu muncile agricole. Am aruncat banii. Oricum trebuie să cumpărăm. Dacă ştiam nu mai puneam nimic”.

Din birourile Direcţiei Agricole nu se ştiu pagubele făcute de furtuna de luni seara, pentru că nu s-au primit semnale din teritoriu. „Nu ne-au fost semnalate pagube. Nu cred că sunt culturi distruse. Ploaia este binevenită şi ar mai fi nevoie pentru agricultură”, a declarat Ion Popescu, directorul Direcţiei Agricole Gorj.


Vizualizări: 191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: