Ce fel de garduri apar pe Calea Eroilor

Proiectul de amenajare a Căii Eroilor din Târgu Jiu creează tot mai multe discuții în rândul oamenilor. Spre exemplu, conform proiectului, mai multe garduri cu tablă zincată vor fi amplasate chiar în fața caselor de pe Calea Eroilor, lucru semnalat și de consilierul local, Luminița Popescu.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, spune că gardul a fost prevăzut în proiectul de modernizare a străzii,  conceput de arhitectul Dorin Ștefan.

”Pe Calea Eroilor au apărut câteva sesizări și trebuie să recunosc că doamna consilier Luminița Popescu m-a și sunat pentru a clarifica anumite aspecte. Tot ceea ce este acum acolo este prevăzut în proiectul arhitectului. Eu sunt economist, când vorbim de cultură accept soluțiile propuse de oamenii de specialitate. Vorbim despre o tablă zincată, iar, din ceea ce știm, se comportă într-un anumit fel pe următorii 50 de ani. Acum sunt niște pete pe ea, dar în timp se mătuiește și capătă altă culoare. Este un fel de zonă de protecție față de cetățenii de pe Calea Eroilor. Domnul arhitect a spus că o să ajungă la Târgu Jiu și o să dea mai multe detalii despre ceea ce a realizat pe Calea Eroilor”, a spus Marcel Romanescu.

Romanescu îl așteaptă la Târgu-Jiu pe arhitectul Dorin Ștefan pentru a explica rolul gardului din tablă. ”Mă interesează ca lucrurile să evolueze pe Calea Eroilor și să vedem un proiect finalizat. Este prevăzut în proiect acel gard, este o zonă de protecție. Pe viitor, acest gard trebuie să fie acoperit cu flori sau mobilier stradal. Este o lucrare care evoluează”, a mai spus Romanescu. 

Vizualizări: 2,423

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: