Ce gorjean celebru s-a înscris în Partidul Ecologist

Gorjeanul Gabriel Berca, fost ministru de Interne în perioada lui Traian Băsescu, s-a înscris în Partidul Ecologist Român. El va ocupa funcția de vicepreședinte, partidul anunțând că duce o politică de întărire în perspectiva alegerilor locale.

Fost consilier prezidențial la Cotroceni, Gabriel Berca, de loc din Novaci, a făcut închisoare pentru trafic de influență. El a fost condamnat definitiv, în decembrie 2017, la 2 ani de închisoare.

DNA l-a acuzat că, în calitatea sa de președinte al PDL Bacău, a pretins și primit 185.000 de euro de la un afacerist care avea în derulare un contract cu o firmă din județ. În schimbul banilor, fostul demnitar urma să tragă sforile la București pentru ca primăria respectivă să primească fondurile cu care să achite contravaloarea lucrărilor efectuate de firma al cărui patron a devenit denunțător în dosar.

După un an de închisoare, Berca a fost eliberat condiționat. El a mai deținut funcția de prefect al județului Bacău începând cu 2005 și până în 2008, când a devenit șeful Secretariatului General al Guvernului.

A fost ales senator pe lista PNL la alegerile din 2008, iar doi ani mai târziu a devenit președintele PDL Bacău. În 2012, a fost numit ministru de Interne.

Vizualizări: 2,927

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: