Cu ce se curăţă ceara de pe haine

În general atunci când mergem la biserică și folosim lumânări aprinse, cum este și perioada pascală, ne confruntăm, inevitabil, cu pete de ceară pe haine.  Majoritatea avem tendința să îndepărtăm ceara uscată de pe haine cu un obiect ascuțit sau chiar cu mâna, ceea ce este total greșit.

Puțini sunt însă, cei care știu cu adevărat cu ce se poate curăța ceara de pe haine. Există câteva trucuri care chiar funcționează și nu mai lasă urme de ceară pe haine. Cei care se confruntă cu această situație au tendința să îndepărteze ceara uscată de pe haine cu un obiect ascuțit sau chiar cu mâna dar acest lucru este total greșit. Dacă v-a picat ceară pe haine trebuie să o lăsați să se usuce bine și numai în cazul în care ceara este groasă o puteți îndepărta cu lama unui cuțit. Dar în cazul în care stratul este mai subțire, folosiți fierul de călcat, însă fără a seta funcția cu aburi. Puteți folosi hârtie de pergament sau un șervețel de bucătărie, de acela gros, de la rolă, de culoare albă.

Așezați bucata de hârtie sau un șervețel pe pata de ceară, și un altul sub ea, apoi puneți fierul de călcat nu foarte încins peste ea. În scurt timp, ceara se va lipi de hârtie, fără a strica materialul sau a lăsa semne.

Repetați procedeul până zona este perfect curată și nu mai este deloc ceară pe haine. 

Vizualizări: 734

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: