Cum menţii maşina răcoroasă vara, fără aer condiționat

La temperaturi foarte ridicate afară, pe timpul verii în maşină aerul devine de nerespirat, mai ales dacă aerul condiționat nu funcționează. Există însă o serie de trucuri simple pentru a menține mașina rece fără a porni aerul condiționat.

Atunci când temperaturile ridicate ne transformă vehiculul într-un adevărat cuptor și ne este imposibil să folosim aerul condiționat, avem o mare problemă. Cum aerul condiționat nu este întotdeauna cea mai bună opțiune, pentru că vă crește consumul de carburant și poate chiar provoca și unele alergii, puteţi alege alte variante de răcorire. Asigură-te mai întâi că parchezi maşina într-un loc umbros, chiar dacă asta înseamnă să mergi ceva mai mult pe jos. Dacă nu există altă opțiune, poți folosi și parasolare pentru ca razele soarelui să nu mai bată direct în mașină. 

Un alt truc pentru a păstra o mașină nesupravegheată la rece până la întoarcere este să laşi geamurile coborâte – doar un pic – pentru a încuraja circulația aerului. Această mică ventilație va împiedica acumularea unei călduri excesive. 

Poţi pune un prosop umed peste orificiile de ventilație iar acest truc  chiar funcționează! Ţine astfel de prosoape într-un vas cu apă rece și de fiecare dacă când pleci de acasă ia-le cu tine. Înfășoară una peste orificiile de ventilație ale bordului și pornește aerul. Aerul care trece prin aceste prosoape va veni mai rece spre fața ta și, în esență, îți va răci mașina în acest proces. Schimbă-le pe măsură ce se usucă și nu uita să le speli în mod regulat pentru a preveni apariția mucegaiului.

Un alt truc simplu a-ți menține mașina rece fără a porni aerul condiționat este să umple pungi cu gheață sau să îngheți apă într-o sticlă și să le lași pe podeaua mașinii. Atenție, să le închizi bine sau să le pui într-un recipient pentru a evita să se ude preșul.

Şi geamurile fumurii reduc în mod semnificativ căldura care intră în mașină în primul rând. Este o opțiune mai scumpă, dar merită cu siguranță costul dacă locuiești într-o zonă caldă și petreci mult timp în mașină.

Vizualizări: 2,803

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: